Πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα; 3+1 θεραπείες

πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα

Πώς φεύγουν οι ουλές από τα ράμματα; Τα ράμματα είναι απαραίτητα για τη διαδικασία της ανάρρωσης έπειτα από κάποιον τραυματισμό ή κάποια χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μπορούν να διακόψουν τη διαδικασία της ανάρρωσης της επιδερμίδας και να φύγουν οι ουλές. Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν την αφαίρεση αυτών των ουλών για αισθητικούς λόγους. Ευτυχώς, πολλές είναι οι θεραπείες που συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης αυτών των ουλών, αλλά και στην αποκατάσταση της επιδερμίδας.

Τι είναι οι ουλές από ράμματα;

Πριν προχωρήσουμε στο πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα, καλό είναι να αναφέρουμε τι είναι αυτές οι ουλές. Συνήθως, ο γιατρός κάνει ράμματα σε περίπτωση τραυματισμού ή κάποιας χειρουργικής επέμβασης. Βέβαια, τα ράμματα πολύ συχνά αφήνουν σημάδια, μαζί με τις ουλές στις περιοχές που επηρεάστηκε η επιδερμίδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διακόπτεται η φυσική σύσταση της επιδερμίδας εξαιτίας του τραυματισμού, και η διαδικασία της ανάρρωσης δεν μπορεί να αποκαταστήσει εντελώς την επιδερμίδα στην προηγούμενη της κατάσταση. Καθώς η κάθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά, είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιας ουλής.

 

Πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα;

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές επιλογές που μπορεί να σας προτείνει ένας ειδικός για να μειώσετε τις ουλές:

  1. Θεραπεία laser

Τη θεραπεία με laser τη χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ειδικοί για τη βελτίωση της δομής της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο ειδικός χρησιμοποιεί την ενέργεια του laser για την αναγέννηση των κυττάρων. Οι  ουλές μειώνονται σημαντικά. Αυτή η μέθοδος έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και χαρίζει αποτελέσματα χωρίς δυσφορία ή παρενέργειες.

πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα θεραπεία

  1. Χημικά peeling

Ένας ειδικός έχει τη δυνατότητα μείωσης της εμφάνισης των ουλών από ράμματα με τη χρήση χημικών peeling. Στην περίπτωση αυτή, θα πραγματοποιήσει είτε ένα επιφανειακό, είτε ένα μεσαίο peeling για βοηθήσει την επιδερμίδα στην απολέπιση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας από τα νεκρά κύτταρα και στην αναδημιουργία μιας νέας, πιο υγιούς επιδερμίδας.

  1. Microneedling

Μια ακόμη θεραπεία που απαντά στο ερώτημα πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα. Πολύ λεπτές βελόνες ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας με τη χρήση θερμότητας και ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή η θεραπεία συμβάλλει στην γρήγορη ανάρρωση και τον σταδιακό αποχρωματισμό της ουλής από ράμματα.

  1. Χειρουργική θεραπεία

Ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει χειρουργική θεραπεία για τη μείωση της ουλής, ώστε να γίνει λιγότερο ορατή. Η επιλογή της μεθόδου διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της ουλής.

Με πληροφορίες από: olivaclinic.com

Διαβάστε ακόμη:

Λέιζερ για ουλές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Επέμβαση στη μύτη: Πλαστική έπειτα από τραυματισμό

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.