Ρινοπλαστική: Να φτιάξω τη μύτη μου με ενέσιμα;

ρινοπλαστική

Αν δεν θέλετε να υποβληθείτε σε ρινοπλαστική, υπάρχει η εναλλακτική της χρήσης λίπους αλλά και υαλουρονικού οξέος που θα σβήσουν τις ατέλειες. Σε ποιες περιπτώσεις να επιλέξουμε μη χειρουργικές μεθόδους;

Η μεταμόσχευση λίπους και η εφαρμογή ενέσιμων, όπως το υαλουρονικό οξύ, πρωταγωνιστούν στις μη επεμβατικές τεχνικές διόρθωσης της μύτης. Ειδικότερα:

Η μεταμόσχευση λίπους

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε πέρυσι στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), η χρήση λίπους προσφέρει ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα στη μύτη. Ο γιατρός το λαμβάνει με λιποαναρρόφηση από κάποιο σημείο του σώματος όπου αυτό υπάρχει σε περίσσεια. Οι συνεδρίες που χρειάζονται είναι κυρίως 1-3 σε διάφορα ανατομικά σημεία, όπως η βάση της και το ακρορίνιο. Με τις σύγχρονες μεθόδους το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους επιβιώνει, αλλά ένα μέρος του απορροφάται από τον οργανισμό.

«Η μεταμόσχευση λίπους χρησιμοποιείται συνήθως για διορθωτικές επεμβάσεις σε ασθενείς που δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ρινοπλαστική» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Εσέρ Γιουκσέλ, που εργάζεται στο Τέξας και έχει κάνει σχετικές μελέτες. «Ακόμα και όταν αυτή συνδυάζεται με τις παραδοσιακές μεθόδους, επιτρέπει να γίνουν λιγότερες τομές και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος» προσθέτει.

ρινοπλαστική

Το υαλουρονικό οξύ

Η διαδικασία είναι σαφώς πιο απλή και γρήγορη από ό,τι η παραπάνω. Ο δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός εγχέει με ένεση το υλικό εκεί όπου χρειάζεται διόρθωση με σκοπό να καμουφλάρει το πρόβλημα. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτό απορροφάται μέσα στους επόμενους μήνες, κι έτσι η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί.

Πότε ενδείκνυνται;

Παρ’ όλα αυτά ούτε το λίπος ούτε το υαλουρονικό οξύ αντικαθιστούν τη ρινοπλαστική. Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός, «η μεταμόσχευση λίπους μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο της μύτης. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τον όγκο, π.χ. στη ράχη της, ή να διορθώσουμε το σχήμα της αν είναι γαμψή. Ωστόσο αυτή η μέθοδος δεν αντικαθιστά πάντα τη ρινοπλαστική. Ορισμένες φορές πρέπει να μειώσουμε τον όγκο ή να αφαιρέσουμε τον ύβο (καμπούρα), και αυτό γίνεται μόνο με την κλασική τεχνική». Το ίδιο ισχύει και για το υαλουρονικό. Το κόστος της μίας συνεδρίας με λιπομεταφορά ή υαλουρονικό οξύ μπορεί να φτάσει τα € 500.

Διαβάστε ακόμη: Ανώδυνη Αυξητική Μαστών

 Νήματα PDO: Το νέο, μη επεμβατικό trend της Πλαστικής Χειρουργικής