Μπότοξ για ημικρανίες: Πώς λειτουργεί;

μπότοξ για ημικρανίες άντρας

Σίγουρα έχετε ακούσει για τις θεραπείες μπότοξ και τον τρόπο που λειτουργούν. Ωστόσο, οι ιδιότητες του δεν σταματούν εκεί. Γνωρίζατε ότι το μπότοξ μπορεί να αποτελέσει και μια θεραπεία για τις ημικρανίες; Το 2010, το Botox έλαβε έγκριση για χρήση ενάντια στις ημικρανίες. Τι θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε μια θεραπεία;

Τι είδους πονοκέφαλος μπορεί να αντιμετωπιστεί με το μπότοξ;

To μπότοξ είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη χρήση ενάντια στις ημικρανίες με μεγάλη διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως είναι κατάλληλο για τους ασθενείς που έχουν ημικρανίες για 15 ή περισσότερες ημέρες τον μήνα.

μπότοξ για ημικρανίες

Τι είναι το μπότοξ;

Το μπότοξ είναι ένα είδος botulinum toxin, μιας νευροτοξίνης που παράγεται από το βακτήριο που προκαλεί αλλαντίαση. Ωστόσο, όταν αυτή η τοξίνη καθαριστεί και χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρές δόσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, μειώνει προσωρινά τις συσπάσεις των μυών για περίπου 3 μήνες.

Πώς λειτουργεί το μπότοξ για τις ημιρκανίες;

Το μπότοξ τοποθετείτε γύρω από τις ίνες που προκαλούν το αίσθημα του πόνου και σχετίζονται με τον πονοκέφαλο. Το μπότοξ εισχωρεί στις νευρικές απολήξεις στις περιοχές που εγχύεται και μπλοκάρει την απελευθέρωση των χημικών ουσιών που εμπλέκονται στην μετάδοση του πόνου. Αυτό εμποδίζει την ενεργοποίηση των δικτύων του πόνου στον εγκέφαλο.

Το μπότοξ αποτρέπει τις ημικρανίες πριν ξεκινήσουν. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνος για να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του. Συνήθως απαιτείται η επανάληψη των συνεδριών για να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα μιας θεραπείας έχουν διάρκεια περίπου 10-12 εβδομάδες.

μπότοξ για ημικρανίες γυναίκα

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια θεραπεία;

Σύμφωνα με τον FDA, οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια θεραπεία μπότοξ για τις ημικρανίες θα πρέπει να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Τι περιλαμβάνει μια θεραπεία;

Η μέση διάρκεια μιας θεραπείας μπότοξ είναι τα 20 λεπτά. Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει μια πολύ μικρή βελόνα, με την οποία θα τοποθετήσει μικρές ποσότητες μπότοξ στους μύες της επιδερμίδας. Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια από το μπότοξ είναι λίγο πρήξιμο και ξηρό λαιμό, το οποίο υποχωρεί γρήγορα. Ίσως χρειαστεί και έξι μήνες για να γίνουν πλήρως ορατά τα αποτελέσματα του μπότοξ.

Διαβάστε ποτέ:

Face Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποκατάσταση φρυδιών: Εμφύτευση με μέθοδο FUE

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.