Μπότοξ στις μασχάλες: Τι οφέλη έχει;

μπότοξ μασχάλες

Η υπεριδρωσία, δηλαδή η παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητα. Όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την πάθηση, βρίσκονται, αλλάζουν συνεχώς ρούχα εξαιτίας του υπερβολικού ιδρώτα, αποφεύγουν τη σωματική επαφή όπως τη χειραψία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Για αυτό το λόγο πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε θεραπεία μπότοξ για τις μασχάλες.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το μπότοξ στις μασχάλες;

Παρά το γεγονός ότι το Botox χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα και η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας. Το ενέσιμο μπότοξ περιέχει μια φυσική πρωτεΐνη που μπλοκάρει προσωρινά τις χημικές απολήξεις που είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων στα χέρια.

μπότοξ μασχάλες θεραπεία

Τι να περιμένετε από τη θεραπεία

Το μπότοξ είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία. Η διαδικασία κρατάει περίπου 15-30 λεπτά. H θεραπεία δεν περιλαμβάνει σχεδόν καθόλου πόνο. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ωστόσο, για τις πρώτες 24 ώρες θα πρέπει να αποφευχθεί η έντονη σωματική άσκηση, όπως και η σάουνα.

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Έπειτα από τις πρώτη θεραπεία, οι ασθενείς αναμένεται να δουν αποτελέσματα μέσα σε 2-4 μέρες. Τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων έπειτα από την θεραπεία. Το διάστημα για την επανάληψη της θεραπείας μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Ορισμένοι ασθενείς χρειάζεται να προχωρήσουν σε Botox στις μασχάλες μια φορά τον χρόνο. Άλλοι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να επαναλαμβάνουν τη θεραπεία κάθε 3-6 μήνες.

μπότοξ μασχάλες οφέλη

Ποια είναι τα οφέλη του μπότοξ για τις μασχάλες;

Οι ασθενείς που επιλέγουν να προχωρήσουν σε θεραπεία μπότοξ για να αντιμετωπίσουν την υπεριδρωσία στις μασχάλες μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα της ζωής τους με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αύξηση της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης και της εικόνας για τον εαυτό
  • Περισσότερη ενασχόληση στις κοινωνικές δραστηριότητες
  • Μεγαλύτερη επιθυμία για την αύξηση των ρομαντικών σχέσεων
  • Αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και της άσκησης

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική για ουλές: Η διάρκεια της ανάρρωσης

Πλαστική χειρουργική βλεφάρων: Βελτιώνει την όραση;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.