Στραβή μύτη: Διόρθωση με χειρουργική και μη χειρουργική θεραπεία

στραβή μύτη διόρθωση

Στραβή μύτη, ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη διόρθωση της; Η συμμετρία του προσώπου είναι αρκετά σημαντική στον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την ομορφιά. Ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αντιμετωπίζει ασσυμετρία σε όλο το σώμα, η έντονη ασυμμετρία διαταράσσει τη συνολική αισθητική του προσώπου. Εξαιτίας της έντονης εμφάνισης της, η μύτη παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο συμμετρικό είναι το πρόσωπο.

Τι είναι η στραβή μύτη;

Η στραβή μύτη, είναι η μύτη η οποία δεν ακολουθεί κάθετη γραμμή στο κέντρο του προσώπου. Η στραβή μύτη μπορεί να έχει διάφορους βαθμούς. Δηλαδή, μπορεί να μην είναι καθόλου ορατή, ή ακόμη και αρκετά ορατή. Ενώ για κάποιους αποτελεί μόνο μια αισθητική ανησυχία, σε άλλους προκαλεί ακόμη και δυσκολίες στην αναπνοή.

Τι προκαλεί την εμφάνιση της στραβής μύτης;

Η διόρθωση για μια στραβή μύτη απαιτεί και την γνώση για την εμφάνιση του ζητήματος. Η εμφάνιση της προκύπτει από ζητήματα που σχετίζονται με τη γέφυρα, τα οστά, αλλά και άλλους ιστούς που την απαρτίζουν. Τα πιο κοινά ζητήματα που αλλάζουν τη δομή της μύτης περιλαμβάνουν κάποιο τραυματισμό. Ένα παράδειγμα αποτελεί το σπάσιμο της μύτης. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν εκ γενετής ζητήματα, προηγούμενες επεμβάσεις στην περιοχή, ή ακόμη και εμφάνιση όγκου.

στραβή μύτη

Στραβή μύτη: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για διόρθωση;

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι θεραπείες, τόσο χειρουργικές, όσο και μη χειρουργικές για την αντιμετώπιση μιας στραβής μύτης. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας είναι να καταλάβετε τα αίτια της εμφάνισης της. Ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Μερικές από τις θεραπείες περιλαμβάνουν:

  1. Χρήση fillers

Σε ορισμένες περιπτώσεις,  η χρήση fillers διορθώνει την εμφάνιση της στραβής μύτης. Μπορεί να την έχετε ακούσει και ως υγρή ρινοπλαστική. Τα fillers, ανασχηματίζουν τη μύτη χωρίς την ανάγκη της χειρουργικής θεραπείας. Επιπλέον, η θεραπεία αυτή έχει ελάχιστη δυσφορία, και ελάχιστο βαθμό αποθεραπείας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Συνεπώς, οι ασθενείς προχωρούν στην επανάληψη των θεραπειών για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

στραβή μύτη πλαστική

  1. Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον ανασχηματισμό του σχήματος ή του μεγέθους της μύτης, με στόχο την ενίσχυση της εμφάνισης της, και την επίτευξη της αρμονίας του προσώπου. Βέβαια, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση,  η ρινοπλαστική δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση της μύτης. Αντίθετα, διορθώνει ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της μύτης. Ένα από αυτά είναι και η βελτίωση της αναπνοής.

Με πληροφορίες από: westlakedermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Σπασμένη μύτη: Χειρουργική αντιμετώπιση

Ουλές στο πρόσωπο: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.