Σπασμένη μύτη: Χειρουργική αντιμετώπιση

μύτη σπασμένη

Η σπασμένη μύτη συνήθως περιλαμβάνει το σπάσιμο ή το ράγισμα του οστού της μύτης. Αυτό το οστό αποτελεί τη γέφυρα της μύτης. Την υπόλοιπη μύτη απαρτίζουν κυρίως ο χόνδρος και οι αγωγή της μύτης. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μύτη δεν έχει εναρμονισμένη όψη με το πρόσωπο. Αναλόγως το μέγεθος του τραυματισμού, η χειρουργική θεραπεία είναι απαραίτητη.

Αίτια σπασμένης μύτης

Η σπασμένη μύτη αποτελεί αίτιο διάφορων παραγόντων, που περιλαμβάνουν σωματική πίεση στην περιοχή του προσώπου. Αυτοκινητιστικά ατυχήματα, αθλήματα επαφής, καθώς και πτώσεις αποτελούν τις κυριότερες αιτίες για μια σπασμένη μύτη.

μύτη σπασμένη θεραπεία

Αντιμετώπιση συνεπειών σπασμένης μύτης

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ειδικοί συνήθως συστήνουν την επίσκεψη σε έναν γιατρό. Έπειτα από τη διάγνωση, ο γιατρός κρίνει και την απαραίτητη θεραπεία. Συνήθως οι γιατροί προτείνουν και την ρινοπλαστική, που περιλαμβάνει τον ανασχηματισμό της μύτης. Σε περίπτωση δυσκολίας στην αναπνοή, ο γιατρός συστήνει και το είδος της επέμβασης που αναδιαμορφώνει το οστό της μύτης, αλλά και διορθώνει τους αγωγούς της μύτης, διευκολύνοντας την αναπνοή.

Χειρουργική αντιμετώπιση

Ένας ωτορινολαρυγγολόγος ή ένα πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση σε αυτό το σημείο του σώματος και την επανορθωτική χειρουργική είναι οι κατάλληλοι ειδικοί. Σε περίπτωση που η επέμβαση είναι δύο εβδομάδες έπειτα από τον τραυματισμό, ο χειρούργος επαναφέρει την μύτη στην αρχική της κατάσταση. Σε περίπτωση που το χρονικό αυτό διάστημα είναι μεγαλύτερο, ο χειρούργος συστήνει στους ασθενείς να περιμένουν μέχρι την πλήρη ανάρρωση της μύτης. Στη συνέχεια, ο χειρούργος αναδιαμορφώνει την μύτη. Το αποτέλεσμα είναι η αλλαγή της εμφάνισης του ασθενή.

Διαβάστε ακόμη:

Σπασμένη μύτη: Πότε είναι απαραίτητη η χειρουργική θεραπεία;

Ατροφική ουλή: 3+1 θεραπείες

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.