Σπίλοι δέρματος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αφαίρεση τους

σπίλοι δέρματος

Σπίλοι δέρματος: Είναι ασφαλής η αφαίρεση του; Η αφαίρεση σπίλων είναι μια ασφαλής και αρκετά διαδεδομένη θεραπεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Όποια κι αν είναι η αιτία που επιθυμείτε την αφαίρεση του σπίλου, είναι σημαντική η ενημέρωση σχετικά με όσα περιλαμβάνει.

Σπίλοι δέρματος: Αφαίρεση για ιατρικούς λόγους

Ο βασικός λόγος για την αφαίρεση ενός σπίλου είναι η υποψία εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό της εμφάνισης νέων σπίλων μπορεί να είναι μελάνωμα. Με την αφαίρεση ενός σπίλου, αλλά και ένα τμήμα της επιδερμίδας της γύρω περιοχής, οι πιθανότητες ύπαρξης καρκινικών κυττάρων μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Σπίλοι δέρματος: Αφαίρεση για αισθητικούς λόγους

Ένας σπίλος δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι μελάνωμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας ασθενής αφαιρεί τους σπίλους για αισθητικούς λόγους. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυσφορία με την εμφάνιση σπίλων στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια ή άλλες περιοχές του σώματος. Οι πιθανότητες εμφάνισης ουλής από την αφαίρεση σπίλου ποικίλλουν. Ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και οι γνώσεις των έμπειρων ειδικών μειώνουν αυτές τις πιθανότητες δραματικά.

σπίλοι δέρματος εξέταση

Σπίλοι δέρματος: Βιοψία

Ο τακτικός έλεγχος σπίλων για πιθανές αλλαγές, αλλά και η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του ζητήματος. Αν ο ειδικός θελήσει να ελέγξει έναν σπίλο για καρκίνο του δέρματος, πραγματοποιεί βιοψία. Τον σπίλο τον αφαιρεί μέσω τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια, ο ειδικός στέλνει τον σπίλο για εξέταση σε ένα εργαστήριο, που θα κρίνει αν ο σπίλος είναι καλοήθης ή κακοήθης.

Σπίλοι δέρματος: Μέθοδοι αφαίρεσης

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους αφαίρεσης περιλαμβάνουν:

  1. Αφαίρεση με λεπίδα ξυρίσματος

Ο ειδικός, με μια λεπίδα ξυρίσματος αφαιρεί τον σπίλο. Δεν πραγματοποιεί ράμματα. Ωστόσο, γύρω από την περιοχή μπορεί να σχηματιστεί μια πληγή, η οποία θα υποχωρήσει μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

  1. Τομή με ράμματα

Αυτή είναι κατάλληλη μέθοδος για τους επίπεδους σπίλους στην περιοχή του προσώπου. Ο ειδικός αφαιρεί τον σπίλο με μια μικρή ποσότητα επιδερμίδας. Στη συνέχεια τοποθετεί τα ράμματα.

σπίλοι δέρματος σώμα

  1. Laser

Αν οι σπίλοι είναι μικροί, καφέ και επίπεδοι είναι αρκετά εύκολο να πραγματοποιηθεί η θεραπεία με τη χρήση laser. Συνήθως μια συνεδρία είναι αρκετή. Η αφαίρεση τους μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγη ώρα.

Με πληροφορίες από: thedevonshireclinic.co.uk

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική οδοντιατρική: Διαφορές με αισθητική οδοντιατρική

Σχιστία χείλους: Τι είναι και τρόποι αντιμετώπισης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.