Αφαίρεση σπίλου: Γιατί δεν πρέπει να τον αφαιρέσετε μόνοι σας

αφαίρεση σπίλου

Γιατί η αφαίρεση σπίλου είναι επικίνδυνη αν την πραγματοποιήσετε στο σπίτι; Όπως συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, έτσι κι εσείς μπορεί να έχετε έναν ή περισσότερους σπίλους που θέλετε να εξαφανίσετε. Ένας σπίλος μπορεί να αναπτυχθεί σε όλο το σώμα. Ωστόσο, ένας σπίλος μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές που η επιδερμίδα έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό καθιστά τους σπίλους ορατούς.

Μπορεί να σας δελεάζει η ιδέα για την αφαίρεση ενός σπίλου στο σπίτι, καθώς αποτελεί μια εύκολη λύση. Ωστόσο, πριν αφαιρέσετε έναν σπίλο μόνοι σας, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που θα πρέπει να σκεφτείτε. Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι;

  1. Μπορεί να αποκτήσετε έγκαυμα ή ουλή στο σημείο του σπίλου

Θα προτιμούσατε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας με έναν σπίλο ή μια ουλή; Οι σπιτικές θεραπείες υπόσχονται ότι θα εξαφανίσουν την ουλή. Ωστόσο, τα δημοσιεύματα με σπιτικές θεραπείες δεν κάνουν λόγο για τον κίνδυνο εγκαύματος, ουλής, ή αποχρωματισμού στην περιοχή.

αφαίρεση σπίλου θεραπεία

  1. Η θεραπεία ίσως δεν είναι αποτελεσματική

Δεν υπάρχει ποτέ εγγύηση των αποτελεσμάτων από κάποια σπιτική θεραπεία. Καλύτερα να εξοικονομήσετε χρόνο, απογοήτευση, χρήματα, προχωρώντας στην αφαίρεση του σπίλου από έναν ειδικό.

  1. Κίνδυνος μόλυνσης

Ακόμη κι αν προσέξετε,  ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος εμφάνισης μόλυνσης. Ένας ειδικός προσφέρει ασφαλείς και επαγγελματικές θεραπείες για την αφαίρεση σπίλου με ελάχιστο κίνδυνο εμφάνισης ουλών ή παρενεργειών.

  1. Ορισμένοι σπίλοι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του δέρματος

Οι περισσότεροι σπίλοι είναι καλοήθεις. Όμως δε γίνεται να βεβαιωθείτε αν δεν κάνετε κάποια εξέταση. Όπως και κάποια άλλη μορφή καρκίνου, είναι πιο εύκολη η θεραπεία από το μελάνωμα αν γίνει έγκαιρα.

Με πληροφορίες από: wandisanrosetemedical.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική για αφαίρεση ελιάς: Τι περιλαμβάνει;

Αφαίρεση σπίλων: Διαφορές με μελάνωμα και τρόπος αφαίρεσης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.