Πλαστική χειρουργική για αφαίρεση ελιάς: Τι περιλαμβάνει;

πλαστική χειρουργική αφαίρεση ελιάς

Τι περιλαμβάνει η πλαστική χειρουργική για την αφαίρεση ελιάς; Η εμφάνιση μιας ελιάς μπορεί να είναι ένας κληρονομικός παράγοντας. Ή, μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαιτίας μιας αντίδρασης έπειτα από έντονη επαφή με το ηλιακό φως. Όποια κι αν είναι η αιτία, είναι αρκετά χρήσιμο να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε μια μόνιμη ελιά, αλλά και μια μη μόνιμη, δηλαδή, μια που έχει πιθανότητα να γίνει μελάνωμα.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η ελιά είναι ανυψωμένη ή επίπεδη στην επιδερμίδα. Παρομοίως, αν το χρώμα της ελιάς είναι ίσα δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αν η ελιά έχει μεγάλη διάμετρο ή έχει άνισο χρωματισμό, αναφέρεται ως «άτυπος σπίλος». Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό, καθώς μπορεί να αποτελεί μελάνωμα.

Τι περιλαμβάνει η πλαστική χειρουργική για την αφαίρεση ελιάς;

Δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο να αφαιρέσει κανείς μια ελιά. Όποια θεραπεία και αν σκέφτεστε να ακολουθήσετε, υπάρχουν πάντοτε παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε.

Αν η ελιά αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ουλής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και το «ξύρισμα» της ελιάς, που αφήνει μόνο ένα μικρό σημάδι, και, συνεπώς, καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πιθανών τριχών που ήταν στο σημείο. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή δεν αφαιρούνται οι θύλακες της τρίχας.

πλαστική χειρουργική αφαίρεση

Θεραπεία με laser

Η θεραπεία με laser ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για την αφαίρεση μιας ελιάς, καθώς η θεραπεία αφήνει πολύ λίγες ουλές ή σημάδια. Αυτή η θεραπεία ίσως δεν είναι κατάλληλη για έναν «άτυπο σπίλο», καθώς οι δερματολόγοι ανησυχούν μήπως το laser ενεργοποιήσει την επανεμφάνιση της ελιάς. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό για ένα τέτοιο ζήτημα, ίσως ένας ειδικός δεν θελήσει να πάρει αυτό το ρίσκο.

Ανάρρωση από τη θεραπεία

Η αφαίρεση μιας ελιάς με λέιζερ τείνει να έχει πολύ λίγες παρενέργειες. Μια από αυτές είναι ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η επιδερμίδα στο σημείο που έχει γίνει η θεραπεία να είναι ελάχιστα ανυψωμένη ή βυθισμένη. Αυτό θα υποχωρήσει σταδιακά με την πάροδο των ημερών.

Όσον αφορά την φροντίδα της επιδερμίδας, θα πρέπει να φοράτε αντιηλιακό, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 για περίπου έξι μήνες έπειτα από τη θεραπεία, προκειμένου να προστατευτεί η ευαίσθητη  περιοχή από την έκθεση στον ήλιο.

Με πληροφορίες από: parkside-hospital.co.uk

Διαβάστε ακόμη:

Είσφρυση όνυχος: Αντιμετώπιση με θεραπεία laser

Πλαστική χειρουργική αποκατάσταση ματιών: Τι περιλαμβάνει

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.