Σπίλοι: Μπορεί η αφαίρεση τους να αφήσει ουλή;

αφαίρεση σπίλοι

Σπίλοι: Πόσες είναι οι πιθανότητες η αφαίρεση τους να αφήσει ουλή; Έπειτα από την αφαίρεση, μένει ένα «κενό» στην επιδερμίδα. Επομένως, με την ολοκλήρωση της αφαίρεσης, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ουλής. Όποια μέθοδο και αν αποφασίσετε για την αφαίρεση, θα πρέπει να προσέξετε να παραμείνει καθαρή η επιδερμίδα για να αποφύγετε την πιθανότητα μόλυνσης. Ορισμένες περιοχές του σώματος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για εμφάνιση ουλής σε σχέση με άλλες. Επιπλέον, ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν πιο εύκολα ουλές σε σχέση με άλλους.

Σπίλοι και αφαίρεση: Ποιες είναι οι μέθοδοι μείωσης ουλής;

Ένας δερματολόγος ή ένας πλαστικός χειρουργός είναι οι κατάλληλοι ειδικοί για την αφαίρεση ενός σπίλου, ώστε να σας ενημερώσουν για τις μεθόδους αφαίρεσης, αλλά και ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς.

Ορισμένες από αυτές τις θεραπείες μείωσης εμφάνισης ουλής έπειτα από την αφαίρεση σπίλου περιλαμβάνουν θεραπείες laser, ενέσιμα, ή ακόμη και χειρουργική επέμβαση. Μια εναλλακτική είναι και η χρήση καλλυντικών προϊόντων. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αισθητικές θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές και χαρίζουν πιο γρήγορα αποτελέσματα.

αφαίρεση σπίλοι ουλές

 Πόσο διάστημα χρειάζεται για την εξασθένηση των ουλών;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζονται χρόνια για την εξασθένηση της ουλής έπειτα από την θεραπεία ενός σπίλου. Ωστόσο, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των αισθητικών θεραπειών, η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, η φωτοθεραπεία, μειώνει το μέγεθος μιας ουλής μέσα σε ελάχιστους μήνες και χαρίζει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Είναι πιθανή η επανεμφάνιση ενός σπίλου έπειτα από την αφαίρεση του;

Η επανεμφάνιση ενός σπίλου έπειτα από χειρουργική αφαίρεση είναι αρκετά μικρές. Ωστόσο, σε περίπτωση επανεμφάνισης του σπίλου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Με πληροφορίες από: cadoganclinic.com

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση τατουάζ: Θεραπεία με laser

Σπίλοι: 5+1 παράγοντες για την αφαίρεση με laser

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.