Επανόρθωση στα χέρια: 3+1 θεραπείες

πλαστική στα χέρια

Η πλαστική χειρουργική στα χέρια είναι ένας χώρος που καλύπτει μια ποικιλία θεραπειών. Οι πλαστικοί χειρούργοι που διεξάγουν επεμβάσεις στα χέρια προσπαθούν να αποκαταστήσουν την καλή λειτουργία των χεριών και των δαχτύλων. Την ίδια στιγμή οι πλαστικοί χειρούργοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το χέρι σας να δείχνει όσο πιο φυσιολογικό είναι εφικτό. Η επανορθωτική χειρουργική μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

  • Οι τραυματισμοί στα χέρια
  • Οι ρευματικές ασθένειες, όπως η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, που μπορούν να αλλάξουν και να προκαλέσουν βλάβη στη δομή του χεριού
  • Αλλαγές στη δομή του χεριού
  • Προβλήματα ή ελαττώματα του χεριού που υπάρχουν από τη γέννηση
  • Μολύνσεις του χεριού

πλαστική χειρουργική στα χέρια

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι που έχει η πλαστική χειρουργική στα χέρια;

Υπάρχουν πολλοί τύποι επεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν στα χέρια, αναλόγως με το τι θέλετε να αντιμετωπίσετε. Μερικές από αυτές τις επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  1. Δερματικά μοσχεύματα

Τα δερματικά μοσχεύματα στο χέρι περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της επιδερμίδας σε ένα σημείο του χεριού που δεν έχει επιδερμίδα. Αυτή η επέμβαση διεξάγεται συνήθως για τους ακρωτηριασμούς των δαχτύλων ή για τραυματισμούς. Τα δερματικά μοσχεύματα διεξάγονται με τη λήψη ενός κομματιού από ένα η υγιές σημείο του σώματος και την τοποθέτηση του στην τραυματισμένη περιοχή.

  1. Πτερύγια δέρματος

Όπως και με τα δερματικά μοσχεύματα, τα πτερύγια δέρματος περιλαμβάνουν τη λήψη επιδερμίδας από ένα άλλο σημείο του σώματος. Ωστόσο, σε αυτή τη διαδικασία γίνεται λήψη επιδερμίδας που έχει τη δική της προμήθεια αίματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το τμήμα της επιδερμίδας που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει τα αγγεία του αίματος, το λίπος και τους μύες. Τα πτερύγια δέρματος χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που έχει γίνει καταστροφή στα αγγεία ή στους ιστούς του δέρματος.

πλαστική στα χέρια επανορθωτική

  1. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προκαλείται όταν ασκείται μεγάλη πίεση του μέσου νεύρου της περιοχής του καρπού. Αυτό προκαλεί μούδιασμα και πόνους στα χέρια και τα δάκτυλα. Με την πάροδο του χρόνου, τα συμπτώματα μπορεί να χειροτερέψουν.

  1. «Χειρουργική αποστράγγιση»

Οι μολύνσεις στα χέρια είναι πολύ συνηθισμένες. Η θεραπεία για τη μόλυνση στα χέρια περιλαμβάνει ξεκούραση, χρήση θερμότητας, χρήση αντιβιοτικών, ακόμη και την χειρουργική στα χέρια. Εάν υπάρχει απόστημα στο χέρι, η επέμβαση θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε πιθανό πύον. Αν τη μόλυνση ή το τραύμα είναι έντονο, η επέμβαση θα βοηθήσει στον καθαρισμό των νεκρών και μολυσμένων ιστών από το τραύμα. Αυτό αποτρέπει από την περαιτέρω μόλυνση και συμβάλλει στην ενίσχυση της επούλωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών: 2+1 θεραπείες

Ιδρώτας στα πόδια: Επίλυση με ενέσεις Botox

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.