Ρευματοειδής Αρθρίτιδα χεριών: Αντιμετώπιση με χειρουργική μέθοδο

αρθρίτιδα χεριών αντιμετώπιση

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που έχει ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων. Πλέον, με την εξέλιξη της επιστήμης, η αρθρίτιδα των χεριών μπορεί να έχει αντιμετώπιση με τη χειρουργική μέθοδο. Ενώ είναι φυσικό να πιστεύετε ότι το χειρουργείο στις αρθρώσεις είναι η πιο σημαντική χειρουργική παρέμβαση, στην πραγματικότητα οι ιστοί είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο τους χειρούργους. Οι ιστοί περιλαμβάνουν προβλήματα όπως το σύνδρομο συμπίεσης νεύρου λόγω φλεγμονής και διογκώσεως μαλακών ιστών, τη ρήξη τένοντα και δερματικά προβλήματα. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα ρευματοειδή οζίδια και η έλκωση.

Αρθρίτιδα χεριών: Πότε ενδείκνυται η χειρουργική μέθοδος

Η αντικατάσταση των αρθρώσεων στο χέρι ενδείκνυται όταν υπάρχει πόνος που δε θεραπεύεται με ιατρική αγωγή, όταν εξελίσσεται η παραμόρφωση και υπάρχει απώλεια λειτουργείας. Η αφαίρεση του φλεγμονώδους ιστού μέσα από τις αρθρώσεις είναι συχνά βοηθητικός όχι μόνο στη μείωση του πρηξίματος, αλλά και στη μείωση των φλεγμονών και του πόνου. Οι τένοντες μπορούν να αποκατασταθούν ή να αντικατασταθούν. Οι αρθρώσεις μπορούν να ανασχηματιστούν, να διορθωθούν οι δυσμορφίες στην όψη. Αν είναι απαραίτητο θα γίνει η αντικατάσταση των αρθρώσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρθρώσεις είναι τόσο ασταθείς ή τόσο κατεστραμμένες που μια επέμβαση δε θα δώσει δραματικά αποτελέσματα.

Φυσικά, πολλοί ασθενείς, ενδιαφέρονται και για την εμφάνιση των χεριών τους. Οι γιατροί θέτουν ως προτεραιότητα την ανακούφιση από τον πόνο και την καλή λειτουργεία των χεριών. Παρόλα αυτά, η χειρουργική αντιμετώπιση ενάντια στην αρθρίτιδα των χεριών μπορεί να δώσει και μια βελτίωση στην εμφάνιση των άκρων.

αρθρίτιδα χεριών αντιμετώπιση πόνος

Χειρουργικές διαδικασίες

Οι χειρουργικές διαδικασίες ποικίλουν σε διάρκεια και πολυπλοκότητα. Πολλές διαδικασίες των χεριών γίνονται υπό τοπική αναισθησία. Για παράδειγμα, η αποσυμπίεση της καρπιαίας σήραγγας, που ανακουφίζει την πίεση που ασκεί ένα νεύρο στο χέρι, συνήθως πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και πραγματοποιείται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Πολλαπλές διαδικασίες αντικατάστασης των αρθρώσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν στο άνω άκρο, και μπορούν να διορθωθούν επίσης ιδιομορφίες στα πόδια.

Η συνεργασία ανάμεσα σε ρευματολόγους και χειρούργους των χεριών δίνει στους ασθενείς την ευκαιρία για πρώιμη αξιολόγηση και συμβουλευτική για τη χειρουργική αντιμετώπιση ενάντια στην αρθρίτιδα των χεριών. Ακόμη και αν δεν συσταθεί κάποια χειρουργική επέμβαση σε αρχικό στάδιο, μπορούν να συζητηθούν οι πιθανότητες για μια πιθανή μελλοντική επέμβαση.

Δεν είναι πάντα εύκολο να σταματήσει η εξέλιξη της ασθένειας. Η χειρουργική αποτελεί ένα χρήσιμο κομμάτι της προσπάθειας για τον έλεγχο της και την διόρθωση των επιπτώσεων της.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκατάσταση σώματος μετά τη γέννα: Οι θεραπείες που περιλαμβάνει

Ουλές: Πώς να απαλλαγείτε από αυτές

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.