Ιδρώτας στα πόδια: Επίλυση με ενέσεις Botox

ιδρώτας στα πόδια

Μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ιδρώτας στα πόδια με μια θεραπεία Botox; Οι θεραπείες με Botox είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους τόσο για αισθητικά, όσο και για ιατρικά ζητήματα. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Botox χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο, ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής, το χρησιμοποιεί ως μέθοδο θεραπείας για τις πατούσες. Το Botox χρησιμοποιείται στις πατούσες και τα πόδια ενάντια στην παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα.

Υπερβολικός ιδρώτας στα πόδια: Μέθοδος πρόληψης

Το Botox χρησιμοποιείται στα πόδια για να βοηθήσει όσους εμφανίζουν υπεριδρωσία στις πατούσες. Η υπεριδρωσία είναι μια πάθηση που προκαλεί την παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα παραπάνω από το κανονικό. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, ο υπερβολικός ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων. Η ανάπτυξη μικροβίων μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία στο περπάτημα, αλλά και δυσοσμία στα πόδια.

Το Botox τοποθετείται άμεσα στις πατούσες προκειμένου να μειώσουν την παραγωγή του ιδρώτα. Ενώ ο ιδρώτας είναι σημαντικός για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η πρόληψη του ιδρώτα στις πατούσες δε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

ιδρώτας στα πόδια botox

Πώς είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία τοποθέτησης του Botox στα πόδια είναι απλή. Ένας πλαστικός χειρούργος τοποθετεί το ενέσιμο απευθείας στις πατούσες. Η διαδικασία είναι γρήγορη σε διάρκεια. Ο ασθενής θα παρατηρήσει τη μείωση του ιδρώτα μέσα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ενώ μπορεί να χρειαστεί η επανάληψη των συνεδριών για την επίτευξη και διατήρηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων, η μείωση του ιδρώτα είναι εμφανής από τις πρώτες εβδομάδες. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από λίγες εβδομάδες έως 2 χρόνια.

Πώς το Botox μπορεί να σταματήσει τον ιδρώτα στα πόδια;

Μόλις το Botox εγχυθεί στα πόδια σε πολλά σημεία, προκαλεί παράλυση στα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ιδρώτα. Το αποτέλεσμα είναι η λιγότερη παραγωγή ιδρώτα σε σχέση με πριν.

ιδρώτας στα πόδια γιατρός

Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών;

Όπως και σε κάθε θεραπεία, είτε αισθητική, είτε ιατρική, υπάρχουν μερικές πιθανές παρενέργειες. Ωστόσο, οι πιθανότητες να εμφανίσει κάποιες παρενέργειες το Botox είναι ήπιες και με μικρή διάρκεια.

Έπειτα από μια θεραπεία με Botox, μπορεί να βιώσετε μια ήπια δυσφορία γύρω από το σημείο που τοποθετήθηκε το υλικό, που διαρκεί λίγες μέρες. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν αδυναμία στους μύες, κόπωση, πόνο, ή πονοκέφαλο.

Διαβάστε ακόμη:

Διόρθωση αυτιών: 2+1 τύποι επανορθωτικής χειρουργικής

Κάψιμο: Επίλυση με Επανορθωτική Χειρουργική

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.