Πλαστική χειρουργική κοιλιάς: 2+1 θεραπείες

πλαστική κοιλιάς

Η πλαστική της κοιλιάς δεν είναι ένας καινούργιος όρος για όσους τους απασχολεί η εμφάνιση αυτού του σημείου του σώματος τους. Ακόμη κι αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, ίσως έχετε κάποιες περιοχές από τις οποίες δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος. Η πλαστική χειρουργική έρχεται να δώσει λύση στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της κοιλιάς. Την τελευταία δεκαετία, η καταφυγή στην πλαστική χειρουργική για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη βελτίωση του σώματος έχει γίνει λιγότερο taboo, τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες.

Αναλόγως με τον στόχο σας, 3 θεραπείες του σώματος, μπορέσουν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Και οι τρεις μπορούν να σας δώσουν γρήγορα, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, αν διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση. Ποιες είναι αυτές οι θεραπείες;

 1. Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση αλλαγής του σώματος που περιλαμβάνει την αφαίρεση λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Με λιποαναρρόφηση μπορούν να βελτιωθούν οι παρακάτω περιοχές του σώματος:

Ο χρόνος της ανάρρωσης ποικίλει από το είδος και το μέγεθος της λιποαναρρόφησης, καθώς και αν θα συνδυαστεί με κάποια άλλη μέθοδο θεραπείας. Συνήθως οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους έπειτα από λίγες μέρες, ενώ μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε δύο εβδομάδες. Για τις μεγαλύτερες περιοχές θεραπείας ή για τις περιοχές που απαιτείται μεγάλη αφαίρεση λίπους, ίσως το διάστημα ανάρρωσης να είναι μεγαλύτερο.

Είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση αν:
 • Έχετε μια μεγάλη ή πολλές περιοχές με έξτρα λίπος
 • Έχετε διαθέσιμο χρόνο για ανάρρωση
 • Θέλετε να προβείτε σε μια θεραπεία που δε θα χρειαστεί επανάληψη των συνεδριών

πλαστική κοιλιάς θεραπείες

 1. Κοιλιοπλαστική για σύσφιξη της επιδερμίδας της κοιλιάς

Η κοιλιοπλαστική στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης της περιοχής της κοιλιάς. Σε ορισμένες αλλαγές, όπως έπειτα από την εγκυμοσύνη, ή μεγάλη αλλαγή σωματικού βάρους, οι μύες δεν επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση. Η αντιμετώπιση της κοιλιοπλαστικής διαφέρει ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες. Οι άντρες τείνουν να έχουν λιγότερο χαλαρή επιδερμίδα και περισσότερο λίπος προς αφαίρεση σε σχέση με τις γυναίκες. Ορισμένοι ασθενείς συνδυάζουν την κοιλιοπλαστική ως μέρος του «mommy makeover». Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση. Ωστόσο προσέξτε: Η κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση δεν αντιμετωπίζει το ενεργά μεταβολικό λίπος μέσα στους κοιλιακούς και γύρω από το έντερο που μπορεί να προκαλέσει μια πιο στρογγυλεμένη εμφάνιση. Περισσότερο στους άντρες, αυτό το είδος λίπους δεν μπορεί να εξαλειφθεί με χειρουργική επέμβαση.

Είστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική αν:
 • Σας ενοχλεί η χαλάρωση της επιδερμίδας στους κοιλιακούς έπειτα από την εγκυμοσύνη ή την σημαντική απώλεια βάρους
 • Θέλετε να απαλλαγείτε από το περίσσιο λίπος και τη χαλάρωση της επιδερμίδας με μια επέμβαση

πλαστική κοιλιάς λιποαναρρόφηση

 1. Coolsculpting για τη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους

Η Coolsculpting είναι μια από τις κατηγορίες που έχει η πλαστική χειρουργική στην περιοχή της κοιλιάς που στοχεύει μόνο στο λίπος. Μέσα σε 2-3 μήνες οι ασθενείς παρατηρούν μεγάλη απώλεια λίπους. Δεν υπάρχει κάποιος χρόνος ανάρρωσης, ωστόσο απαιτείται η επανάληψη των συνεδριών. Κάθε συνεδρία διαρκεί 1-3 ώρες. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα μέσα σε 3 μήνες.

Ένας πλαστικός χειρούργος θα στοχεύσει στα λιπώδη κύτταρα προκειμένου να τα κρυσταλοποιήσει (παγώσει). Με την πάροδο του χρόνου τα λιπώδη κύτταρα πεθαίνουν και το σώμα τα εξαλείφει φυσικά. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μόνιμα αν οι ασθενείς διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα περιλαμβάνεται η άσκηση και οι διατροφικές συνήθειες.

Είστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για CoolSculpting αν:
 • Έχετε λίγες μικρές περιοχές που έχετε λίπος
 • Δεν επιθυμείτε μεγάλο χρόνο ανάρρωσης
 • Δεν έχετε κάποιο πρόβλημα να επαναλάβετε τη συνεδρία

Διαβάστε ακόμη:

Επαναφορά σώματος για νέα μητέρα: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Λιπογλυπτική: Νέα Τεχνολογία Vaser®High Definition

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.