Πλαστική αυτιών σε παιδιά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

πλαστική αυτιών σε παιδιά

Κάθε γονέας επιθυμεί το καλύτερο για τα παιδιά του, καθώς και να έχουν μια ζωή χωρίς δυσκολίες. Η ωτοπλαστική, ή αλλιώς η πλαστική χειρουργική των αυτιών είναι μια από στις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις που επιλέγεται από τους γονείς για τα παιδιά τους, για τη μείωση του πειράγματος των παιδιών.

Τι είναι η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική αποτελεί μια αισθητική ή επανορθωτική επέμβαση για την θεραπεία των «πεταχτών αυτιών», ή και για την αποκατάσταση άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα αυτιά. Για παράδειγμα, ελαττώματα από τη γέννηση ή κάποιος τραυματισμός μπορεί να επιφέρει την ανάγκη για τόσο για την εμφάνιση, όσο και την καλή λειτουργεία των αυτιών.

Συνήθως, κατά τη διάρκεια της αισθητικής επέμβασης, αφαιρείται η υπερβολική ποσότητα χόνδρου προκειμένου να έρθουν τα αυτιά πιο κοντά στο κεφάλι.

πλαστική αυτιών σε παιδιά γίνεται

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται η πλαστική των αυτιών σε παιδιά;

Η αυτοπεποίθηση είναι αρκετά σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών. Αυτή η αυτοπεποίθηση μπορεί να επηρεαστεί από το πείραγμα, ή ακόμη και bullying από τους συνομήλικους.  Αυτό το πείραγμα, ή το bullying μπορεί να επηρεάσει τον συναισθηματισμό των παιδιών.

Η περίοδος των σχολικών χρόνων μπορεί να είναι λίγο νωρίς για μια πλαστική επέμβαση, καθώς το σώμα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ωστόσο, τα αυτά αποτελούν μια διαφορετική περίπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή αναπτύσσονται μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, δίνοντας στα παιδιά τους μηχανισμούς της ακοής που θα διατηρήσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Καθώς τα αυτιά αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα, η πλαστική επέμβαση σε νεαρή ηλικία δε θα επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού.

πλαστική αυτιών σε παιδιά γίνεται

Ποια παιδιά είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την πλαστική των αυτιών;

Η πλαστική αυτιών σε παιδιά είναι μια επιλογή για τα παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 5- 7 χρονών, καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών. Ωστόσο, παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά και ενήλικες μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια επέμβαση ωτοπλαστικής. Η ωτοπλαστική δεν μπορεί να επηρεάσει την ακοή.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Η επέμβαση έχει μέση διάρκεια 2 ωρών, αναλόγως με την πολυπλοκότητα της, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, προκειμένου να μην υπάρξει καθόλου πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Έπειτα από την επέμβαση, τα αυτιά καλύπτονται με επιδέσμους, για περίπου μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται εκ νέου γάζες, ή μια ελαστική κορδέλα για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αποτελεσματικότητα της επέμβασης.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική ουλών: Τι είναι η θεραπεία Dermabrasion;

Πλαστική μετά από έγκαυμα: Ποιοι είναι οι στόχοι της;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.