Διόρθωση αυτιών: 2+1 τύποι επανορθωτικής χειρουργικής

διόρθωση αυτιών επέμβαση

Η επανορθωτική χειρουργική των αυτιών, ή, με πιο απλά λόγια, η διόρθωση των αυτών είναι η κατασκευή αυτιών που λείπει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι είτε από τη γέννηση ενός ανθρώπου (microtia), είτε ως αποτέλεσμα ενός τραυματισμού ή καρκίνου. Η διόρθωση των αυτιών εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό σε ασθενείς μικρής ηλικίας.

Υπάρχουν 3 είδη επανορθωτικής χειρουργικής των αυτιών:

  1. Η ωτοπλαστική

Είναι η διόρθωση των «πεταχτών» αυτιών. Μπορεί να διεξαχθεί στους ενήλικες ή τα παιδιά, έπειτα από την ηλικία των 5 ετών.

  1. Διόρθωση microtia

Είναι η κατασκευή σημείου που λείπει ή η επιδιόρθωση των εξαιρετικά μικρών αυτιών, με τη χρήση της χόνδρου πλευράς των ασθενών. Τα παιδιά με microtia δεν έχουν καλή ακοή στην πλευρά που έχει επηρεαστεί. Η ακοή μπορεί να αποκατασταθεί με τη χρήση ακουστικού βοηθήματος.

  1. Μερική αποκατάσταση αυτιού

Αυτή η επέμβαση περιλαμβάνει την αποκατάσταση της λειτουργίας τμημάτων των αυτιών. Αυτά τα τμήματα που δε λειτουργούν αποτελούν αποτέλεσμα επέμβασης ενάντια στον καρκίνο ή κάποιο τραυματισμό, όπως δάγκωμα από σκύλο, έγκαυμα και αυτοκινητιστικό ατύχημα.

διόρθωση αυτιών παιδιά

 

Τι να περιμένετε από την επέμβαση

Πριν τη θεραπεία, ένας πλαστικός χειρούργος θα ξεκινήσει τη διαδικασία παραπέμποντας εσάς ή το παιδί σας σε εξέταση ακουογοιολογίας (για την ακοή σας. Αυτή η εξέταση θα καθορίσει αν χρειάζεται να προχωρήσετε σε επανορθωτική επέμβαση για το εσωτερικό σημείο του αυτιού σας.

Στην επέμβαση αποκατάστασης-διόρθωσης του αυτιού σας, ο πλαστικός χειρούργος θα δημιουργήσει ένα προσθετικό πλαστικό αυτί, θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό του πλαστικού πλαισίου και του αυτιού σας για να δημιουργήσει ένα αυτί από τον  δικό σας ιστό. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση.

Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών;

Υπάρχει μικρός κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών. Μπορεί να υπάρξει η εμφάνιση μικρών ουλών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ουλές θα εμφανιστούν πίσω από το αυτί και δε θα είναι ορατές. Η πλήρης επαναφορά του αυτιού, που αποτελεί μια πιο σύνθετη επέμβαση, ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών.

διόρθωση αυτιών επανόρθωση

 

Διαδικασία ανάρρωσης

Έπειτα από την επέμβαση στα αυτιά, μπορεί να υπάρξει κάποιος πόνος ή μια ήπια δυσφορία την εβδομάδα έπειτα από την επέμβαση. Η ολική επαναφορά του αυτιού από την microtia μπορεί να είναι επίπονη. Τα ράμματα συνήθως αφαιρούνται έπειτα από 2 εβδομάδες, και τα αθλήματα και οι δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν έπειτα από 3 εβδομάδες. Το πρήξιμο υποχωρεί στο μεγαλύτερο βαθμό έπειτα από έναν μήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να υποχωρήσει εντελώς.

Διαβάστε ακόμη:

Μετεγχειρητική ουλή: 3+1 τρόποι αντιμετώπισης

Κάψιμο: Επίλυση με Επανορθωτική Χειρουργική

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.