Πλαστική στήθους: Οι λόγοι που επιλέγεται η μείωση του

πλαστική στήθους μείωση

Η πλαστική στήθους με στόχο τη μείωση του, είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται για την αφαίρεση του λίπους του στήθους, ιστού και επιδερμίδας. Στόχος είναι η απόκτηση στήθους με μεγαλύτερη αναλογία με το σώμα σας και την εξάλειψη δυσφορίας που επιφέρει το υπερβολικά μεγάλο στήθος.

Το δυσανάλογα μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματική, όσο και συναισθηματική δυσφορία στις γυναίκες. Οι ασθενείς που έχουν υπερβολικά μεγάλο στήθος (μακρομαστία) αντιμετωπίζουν σωματική δυσφορία εξαιτίας του βάρους που έχει το στήθος τους. Ο πόνος που συνοδεύεται από αυτή τη δυσφορία καθιστά δύσκολο για κάποιους ασθενείς να πραγματοποιούν πολλές από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η πλαστική του στήθους για τη μείωση του πραγματοποιείται συχνά για τη διαχείριση ιατρικών ζητημάτων. Ωστόσο, ακόμη και οι ασθενείς που δεν έχουν συμπτώματα μακρομαστίας αλλά είναι δυσαρεστημένοι με το μέγεθος του στήθους τους μπορούν να προχωρήσουν σε αυτού του είδους την επέμβαση. Η απόφαση αυτών των ασθενών μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το κοινωνικό στιγματισμό ή δυσκολίες στην εύρεση ρούχων.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την πλαστική επέμβαση για τη μείωση του στήθους είναι όσοι:

  • Είναι σωματικά υγιής
  • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα
  • Δεν καπνίζουν ή καπνίζουν ελάχιστα
  • Ενοχλούνται από το γεγονός ότι έχουν αρκετά μεγάλο στήθος
  • Το στήθος τους επηρεάζει τη σωματική τους δραστηριότητα
  • Βιώνουν πόνους στην πλάτη, τον λαιμό, τη μέση, τους ώμους εξαιτίας του βάρους του στήθους
  • Υπάρχουν ερεθισμοί της επιδερμίδας κάτω από την πτυχή του στήθους

πλαστική στήθους μείωση γυναίκα

Μείωση στήθους στους άντρες-Γυναικομαστία

Η πλαστική για τη μείωση στήθους δεν είναι μόνο για γυναίκες. Πολλοί άνδρες μπορεί να βιώνουν την μεγέθυνση του ιστού του στήθους τους γνωστό και ως γυναικομαστία. Αυτή η πάθηση του ιστού του στήθους μπορεί να προκαλέσει σωματική δυσφορία στους άντρες. Η γυναικομαστία συχνά συνδέεται με ορμονικές αλλαγές, την κληρονομικότητα, κάποια ασθένεια ή τη χρήση ορισμένων φαρμακευτικών αγωγών. Ενώ το μεγάλο στήθος στους άντρες δεν μπορεί να προκαλέσει κάποιο ζήτημα στην υγεία, οι ψυχολογικές του επιπτώσεις είναι μεγάλες. Μερικές από αυτές τις επιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, θέματα οικειότητας με το αντίθετο ή το ίδιο φύλο, αλλά και την αποτροπή ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι.

πλαστική στήθους μείωση γυναικομαστία

Πλαστική για τη μείωση στήθους

Η πλαστική για τη μείωση στήθους μπορεί να ανακουφίσει από το άγχος, αλλά και τη δυσφορία που μπορεί να επιφέρει η γυναικομαστία ή το μεγάλο στήθος. Το αποτέλεσμα από την επέμβαση θα είναι ένα πιο μικρό και σε μεγαλύτερη αρμονία με το σώμα στήθος που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το στήθος μπορεί και πάλι να αλλάξει εξαιτίας των αλλαγών του σωματικού βάρους, των ορμονικών αλλαγών, ή ακόμη και της γήρανσης.

Διαβάστε ακόμη:

Μείωση στήθους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λιποαναρρόφηση: Μείωση στήθους με μη χειρουργική μέθοδο

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.