Μη χειρουργική πλαστική στα γόνατα; Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

πλαστική στα γόνατα

Μια μη χειρουργική πλαστική επέμβαση στα γόνατα αποτελεί ένα μέσο αντιμετώπισης για τους πόνους σε αυτή την περιοχή των ποδιών. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, πέρα από μέσο ομορφιάς για το πρόσωπο και το σώα, χρησιμοποιείται και για ιατρική χρήση. Πιο αναλυτικά, ανακουφίζει τους πόνους στα γόνατα και τους γλουτούς, καθώς και συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

Στις υγιείς αρθρώσεις, μια παχιά ουσία που ονομάζεται αρθρικό υγρό παρέχει λίπανση, επιτρέποντας στα οστά να «γλιστρούν» μεταξύ τους. Είναι αρκετά σημαντικό για την πρόληψη της φθοράς των οστών, κρατώντας τα ελαφρώς μακριά, λειτουργώντας και ως μέσο απορρόφησης.

Στους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, μια σημαντική ουσία του αρθρικού υγρού, γνωστή ως υαλουρονικό οξύ διασπάται. Η μείωση του υαλουρονικού οξέος προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Πολλοί ειδικοί συστήνουν θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στις αρθρώσεις των γονάτων. Αυτή η μη χειρουργική και ελάχιστα επεμβατική πλαστική στα γόνατα αποκαθιστά την ισορροπία ανάμεσα στη διάσπαση και την παραγωγή υαλουρονικού οξέος.

πλαστική στα γόνατα υαλουρονικό

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία. Εντοπίζεται στον οργανισμό στα σημεία που αποθηκεύεται η υγρασία. Το υαλουρονικό οξύ δρα ως λιπαντικό ανάμεσα στις στοιβάδες των ιστών προκειμένου να σταματήσει η τριβή. Παραδείγματα αποτελούν το ίδιο το μάτι, ο χόνδρος στις αρθρώσεις, το αρθρικό υγρό. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ακόμη μια από τις βασικές ουσίες της επιδερμίδας, καθώς αποτελεί το 55% της επιδερμίδας.

Τι λειτουργείες έχει το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ έχει μια ποικιλία από λειουργείες:

  • Αποθήκευση: Απορροφά και αποθηκεύει την ενυδάτωση σε αρκετά μεγάλες ποσότητες
  • Λίπανση
  • Μέσο μεταφοράς θρεπτικών ουσιών
  • Φίλτρο για τα φλεγμονώδη μόρια

Τι περιλαμβάνει η μη χειρουργική πλαστική στα γόνατα με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ στα γόνατα αποτελεί μέσο ανακούφισης για τον πόνο που μπορεί να έχει διάρκεια για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

πλαστική στα γόνατα πόνος

Πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών και διαδικασία ανάρρωσης

Η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών από μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα γόνατα είναι αρκετά χαμηλή. Ωστόσο, μερικοί ασθενείς βιώνουν μια ενόχληση και πρήξιμο για 24-48 ώρες έπειτα από την θεραπεία. Συνήθως, στους ασθενείς συστήνεται να αποφύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα για λίγες μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική αυτιών σε παιδιά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Botox στις μασχάλες: Μπορεί να αντιμετωπίσει την υπεριδρωσία;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.