Αποκατάσταση φρυδιών: Εμφύτευση με μέθοδο FUE

αποκατάσταση φρυδιών

Η απώλεια των φρυδιών μπορεί να πραγματοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι η αλωπεκία, η ουλή από κάποιο τραυματισμό ή έγκαυμα. Η απώλεια των φρυδιών μπορεί ακόμη να πραγματοποιηθεί από τη φυσική γήρανση. Όμως, η αποκατάσταση των φρυδιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με εμφύτευση με τη μέθοδο FUE.

Τι είναι η εμφύτευση φρυδιών;

Κι όμως, η εμφύτευση φρυδιών για την αποκατάσταση τους είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί. Με τη μέθοδο FUE, είναι δυνατή η αναδημιουργία των φρυδιών με τη χρήση τριχών από μια περιοχή- δωρητή.

αποκατάσταση φρυδιών εμφύτευση

Πώς λειτουργεί η αποκατάσταση φρυδιών με τη μέθοδο FUE;

Η αποκατάσταση φρυδιών με την εμφύτευση FUE είναι παρόμοια με την μεταμόσχευση για την επαναφορά των φυσικών φρυδιών. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας,  αντλούνται τρίχες από το κρανίο και μεταφέρονται στα φρύδια για την δημιουργία πιο γεμάτων και πιο πυκνών φρυδιών. Οι τρίχες αντλούνται από το πίσω μέρος του κρανίου. Στη συνέχεια, οι τρίχες αυτές υπόκεινται σε επεξεργασία για να αντληθούν οι μονάδες του ωοθυλακίου. Τέλος, οι τρίχες τοποθετούνται στις λεπτές περιοχές των φρυδιών, ή σε όλη την περιοχή των φρυδιών για τη δημιουργία ενός φυσικού αποτελέσματος.

Η εμφύτευση των φρυδιών είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία, που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια για την σωστή τοποθέτηση των τριχών, προκειμένου να επιτευχθεί η φυσική τους ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν πραγματοποιούνται τομές, επομένως δεν απαιτούνται ράμματα. Οι ασθενείς θα αποκτήσουν εκ νέου τα φυσικά τους φρύδια με μηδαμινές παρενέργειες.

αποκατάσταση φρυδιών εμφύτευση fue

Πόση διάρκεια έχει η αποκατάσταση των φρυδιών;

Η αποκατάσταση των φρυδιών είναι μια μόνιμη λύση για την εμφύτευση των φρυδιών. Με τη μέθοδο FUE, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Θα παρατηρήσετε την ανάπτυξη των φρυδιών ανάμεσα στους τρεις με έξι μήνες έπειτα από τη θεραπεία. Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι ορατά έπειτα από 10 μήνες.

Θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα φρύδια;

Καθώς η περιοχή δωρητής είναι η περιοχή της κεφαλής, την πρώτη περίοδο τα φρύδια θα αναπτύσσονται. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να τριμάρονται ανά διαστήματα (περίπου μια φορά τον μήνα). Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι εμφυτευμένες τρίχες θα προσαρμοστούν και δε θα είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη:

Μη χειρουργική πλαστική στα γόνατα; Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Πλαστική στα αυτιά: Θεραπεία διόρθωσης πτερυγίου

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.