Αντρικό σώμα: 3+1 τρόποι ενίσχυσης της αυτοεικόνας σας

αντρικό σώμα

Το να νιώθετε αυτοπεποίθηση για το σώμα σας είναι σημαντικό για τη συνολική σας ευημερία. Το αντρικό σώμα, όπως και το γυναικείο έχει διάφορα πρότυπα ομορφιάς. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι μόνο το ¼ των ανδρών είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που δείχνουν, ενώ το ½ δήλωσε κάπως ευχαριστημένο.

Γιατί η βελτίωση της αυτοεικόνας για το αντρικό σώμα είναι τόσο σημαντική; Για αρχή, είτε είστε μικρόσωμοι, είτε μεγαλόσωμοι, ή έχετε σώμα αθλητή, το να είστε χαρούμενοι με το σώμα σας αντανακλά αυτοπεποίθηση σε κάθε τομέα της ζωής σας, από τη δουλειά μέχρι την κρεβατοκάμαρα. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι όσοι είναι ευχαριστημένοι με το σώμα τους είναι ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή, τους φίλους τους, την οικογένεια και την οικονομική τους κατάσταση. Επιπλέον, αν είστε ευχαριστημένοι με το σώμα σας, αυτό αντανακλάται και στη συνολική σας υγεία. Πώς όμως θα μπορέσετε να αγαπήσετε και να ενισχύσετε την εξωτερική σας εικόνα;

  1. Θέστε ένα ρεαλιστικό πρότυπο

Αρχικά,  όπως όλοι, σίγουρα θα θαυμάζεται κάποιο αντρικό σώμα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σώματα και οι οργανισμοί ίδιοι. Είτε νιώθετε άσχημα για την απώλεια των μαλλιών σας και περιμένετε να ξαναμεγαλώσουν, είτε ελπίζετε να φουσκώσετε ή να αδυνατίσετε υπερβολικά, υπάρχουν κάποια όρια στο DNA που δε θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε.

Δεν είναι ότι έχετε χαμηλές προσδοκίες. Έχει να κάνει με την αποδοχή του τι είναι ρεαλιστικό. Ο γεματούλης Chris Pratt από το Parks and Rec μπορεί να γίνει ο γυμνασμένος Chris Pratt του Guardians of the Galaxy, αλλά δε θα μπορέσει να φτάσεις τη γράμμωση του Zac Efron. Ο Jason Statham αποτελεί ένα παράδειγμα ότι ένας άντρας μπορεί να είναι φαλακρός και γοητευτικός ταυτόχρονα.

Αποδεχτείτε το φυσικό, υγειές σας σώμα και δουλέψτε στο πώς μπορείτε να το ενισχύσετε. Εστιάστε στην αυτοπεποίθηση σας. Ακόμη και ο Leondardo Di Caprio έχει κοιλίτσα και απλά προσάρμοσε το στυλ του.

αντρικό σώμα αυτοεικόνα

  1. Αποδεχτείτε ότι είστε ο χειρότερος σας κριτής

Πάντα δείχνετε καλύτερα από όσο νομίζετε. Οι άντρες νομίζουν ότι είναι λιγότερο ελκυστικοί από όσο νομίζουν οι γυναίκες για εκείνους. Τείνουν να κρίνουν πιο σκληρά τον εαυτό τους από ότι οι άλλοι. Να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ενθαρρύνουν. Ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν κριτική από τα media, οι άντρες τη νιώθουν πίσω από κλειστές πόρτες.

  1. Αναβαθμίστε την έμπνευση σας

Όσο πιο συχνά παρατηρείτε ένα «τέλειο» σώμα σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, είτε αντρικό, είτε γυναικείο, τόσο πιο πολύ θα νιώσετε άσχημα για τον εαυτό σας. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε ανθρώπους που σας δημιουργούν έμπνευση αντί για ζήλια. Προσπαθήστε να περνάτε λιγότερο χρόνο στα social media αν πιστεύετε ότι έχουν μια αρνητική επίδραση στην αυτοεικόνα σας.

αντρικό σώμα εικόνα αυτοπεποίθηση

  1. Επικεντρωθείτε στα θετικά

Το να έχετε μια θετική αυτοεικόνα για το σώμα σας δε σημαίνει απαραίτητα ότι αγαπάτε τον τρόπο που δείχνετε. Σημαίνει ότι σέβεστε τον εαυτό σας και το τι μπορεί το σώμα σας να κάνει για εσάς. Οι περισσότεροι άντρες εστιάζουν  στον τρόπο που δείχνει το σώμα τους. Τι μπορεί να κάνει όμως; Είναι αυτό με το οποίο μετακινήστε όπου θέλετε, γεύεστε την αγαπημένη σας μπύρα, μυρίζετε το αγαπημένο σας άρωμα, είναι αυτό με το οποίο ζείτε. Κόμη κι αν δεν έχει κοιλιακούς ή πολλά πλούσια μαλλιά. Όταν σταματήσετε να βλέπετε το σώμα σας ως το σπίτι σας και όχι ως ένα σκέτο εργαλείο, θα βρείτε πιο εύκολα ειρήνη με τον εαυτό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ωραίοι άντρες: Οι ανασφάλειες που δεν ενδιαφέρουν τις γυναίκες

Ανασφαλής άντρας: 3+1 τρόποι να το αποβάλετε από τη σχέση σας