Ουλές ακμής: Θεραπεία με laser

ουλές ακμής

Οι ουλές της ακμής είναι ένα από τα αρνητικά που αφήνει αυτή η πάθηση. Η θεραπεία με laser δρα ενάντια στις ουλές ακμής και έχει στόχο τη μείωση της εμφάνισης τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει ακμή, βρίσκονται αντιμέτωποι με επίμονες ουλές.

Η θεραπεία με laser εστιάζει στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας προκειμένου να διασπαστεί ο ιστός της ουλής. Την ίδια στιγμή, η θεραπεία με laser ενισχύει τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας να αναπτυχθούν και να αντικατασταθούν οι ιστοί των ουλών.

Ενώ αυτή η θεραπεία δεν αφαιρεί εντελώς τις ουλές ακμής, μειώνει την εμφάνιση τους, καθώς και τον πόνο που προκαλείται από αυτές.

Αν έχετε ακόμη ακμή, πιο σκούρο τόνο επιδερμίδα ή πολύ ρυτιδιασμένη επιδερμίδα, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σχετικά με το είδος της θεραπείας που θα ταίριαζε σε εσάς. Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς τάσεις για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής;

ουλές ακμής αντιμετώπιση

  1. Ablative laser

Το abative laser συνήθως αποτελεί ένα είδος laser που χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα. Αυτού του είδους το laser στοχεύει στην αφαίρεση ολόκληρης της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας που έχει ουλές. Συνήθως χρειάζονται 3-10 μέρες πριν υποχωρήσει ο ερεθισμός της επιδερμίδας από το laser.

  1. Non-Ablative laser

Αυτού του είδους η θεραπεία με λέιζερ κατά της ακμής εφαρμόζει θερμαινόμενο laser. Η θερμότητα από τα laser συμβάλει στην ενεργοποίηση παραγωγής οξυγόνου και της ενίσχυσης της ανάπτυξης νέων κυττάρων για να αντικατασταθούν οι ταλαιπωρημένοι ιστοί με ουλές.

 

  1. Fractional laser

Το fractional laser έχει ως λειτουργεία την ενεργοποίηση των ιστών κάτω από τις ουλές για την αφαίρεση των κυττάρων που έχουν πιο σκούρο χρώμα κάτω από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Οι πλατιές και εμβυθισμένες, αλλά και οι στενές και βαθιές ουλές ανταποκρίνονται θετικά σε αυτού του είδους τη θεραπεία.

Περιοχές που γίνεται η θεραπεία

Το laser ενάντια στις ουλές ακμής συνήθως γίνεται στο πρόσωπο. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί να γίνει και σε άλλα σημεία όπου εμφανίζονται ουλές ακμής. Μερικές από αυτές τις περιοχές μπορεί να είναι:

  • Το πρόσωπο
  • Τα χέρια
  • Η πλάτη
  • Το στήθος
  • Ο λαιμός

ουλές ακμής laser

Τι να περιμένετε από τη θεραπεία

Είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την θεραπεία σας. Να θυμάστε ότι η θεραπεία με laser δεν θα αφαιρέσει τελείως τις ουλές ακμής. Οι ουλές δε θα είναι διακριτές, αλλά δε θα είναι εντελώς ανύπαρκτες.

Έπειτα από τη θεραπεία με laser, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες. Η επιδερμίδα σας θα είναι πιο ευάλωτη στη φθορά από τον ήλιο. Η εφαρμογή μιας αντιηλιακής κρέμας πριν φύγετε από το σπίτι είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να αποφύγετε το μαύρισμα ή άλλες δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε εκτεταμένη έκθεση από τον ήλιο για 6 περίπου εβδομάδες.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει ειδικές οδηγίες, όπως κάποια συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης, προκειμένου να αυξηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή για να αποφύγετε την μόλυνση. Η επιδερμίδα σας θα έχει ένα μικρό κοκκίνισμα τις επόμενες ημέρες. Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε το μακιγιάζ για λίγες μέρες, μέχρι να περάσει εντελώς ο κίνδυνος εμφάνισης παρενεργειών.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δε θα είναι αισθητά αμέσως. Μέσα σε 7-10 μέρες, θα ξεκινήσετε να βλέπετε πώς λειτούργησε η θεραπεία προκειμένου να μειωθεί η εμφάνιση των ουλών ακμής. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα.

Διαβάστε ακόμη:

Επαναφορά σώματος για νέα μητέρα: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Σπασμένη μύτη; Επιδιορθώστε την με επανορθωτική χειρουργική

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.