Πλαστική προσώπου με νήματα 3ης γενιάς

πλαστική με νήματα

Η πλαστική προσώπου με νήματα είναι μια νέα τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανόρθωση της χαλαρής επιδερμίδας και της χαλάρωσης. Αυτή η μη χειρουργική εναλλακτική αυξάνεται σε δημοτικότητα. Ειδικά σχεδιασμένα νήματα τοποθετούνται σε βαθύτερους ιστούς της επιδερμίδας. Αν τοποθετηθούν σωστά δημιουργούν μια πιο σταθερή και σφιχτή όψη.

Επιπλέον, τα νήματα ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Σε σύγκριση με το χειρουργικό facelift, η πλαστική προσώπου με νήματα εμφανίζει μικρότερη εικόνα τραυματισμού. Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ουλών, ούτε απομάκρυνση τμήματος της επιδερμίδας. Η διάρκεια της θεραπείας είναι σύντομη (περίπου 20-40 λεπτά), ενώ έχει μικρό κίνδυνο εμφάνισης μόλυνσης. Τα αρχικά αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Επιπλέον, τα αποτελέσματα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, εξαιτίας της ανάπτυξης του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η πλαστική με νήματα μπορεί να έχει διάρκεια 18-24 μήνες.

Ποια αίσθηση αφήνει η πλαστική προσώπου με νήματα;

Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία προκειμένου να μην υπάρξει πόνος ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της. Η μόνη αίσθηση θα είναι ένα μικρό τσίμπημα στην επιδερμίδα. Έπειτα από την επέμβαση, μπορεί να υπάρξει ένα ελαφρύ πρήξιμο για 2-3 μέρες.

Ο στόχος δεν είναι μόνο η ανόρθωση της χαλάρωσης, αλλά και η διαδικασία της αναδημιουργίας του κολλαγόνου του ασθενή, που ανανεώνει την επιδερμίδα.

πλαστική προσώπου με νήματα

Πλαστική προσώπου με νήματα 3ης γενιάς

Με την πάροδο των ετών και την αύξηση της δημοτικότητας τους, τα νήματα έχουν βελτιωθεί ως προς τη λειτουργεία τους που ενισχύονται τα επιπλέον οφέλη της επιδερμίδας. Η ελαστικότητα της επιδερμίδας είναι ορατή αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων. Τι μπορούν να προσφέρουν στην επιδερμίδα τα νήματα 3ης γενιάς;

  1. Ενίσχυση της ελαστίνης

Η ελαστίνη είναι μια ινώδης πρωτεΐνη, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της επιδερμίδας. Η ελαστίνη περιέχει άτυπα αμινοξέα, δεσμοσύνη και αδεσμοσύνη. Η δομή της ελαστίνης εξασφαλίζει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Το πρόσωπο αποκτά μια πιο νεανική και φρέσκια όψη.

  1. Παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό. Συμβάλλει στην καλή δομή όχι μόνο της επιδερμίδας, αλλά και των οστών, των μυών και άλλων συνδετικών ιστών. Με την πάροδο των ετών, η παραγωγή του κολλαγόνου εξασθενεί στον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

πλαστική προσώπου με νήματα τρίτης γενιάς

  1. Ενίσχυση του υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό της ανθρώπινης επιδερμίδας. Παράγεται από ινοβλάστες που αποτελούν το δομικό πλαίσιο των ανθρώπινων ιστών. Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις περιοχές ανάμεσα στην επιδερμίδα, καθιστώντας ιδανικό το περιβάλλον για τα κύτταρα. Ακόμη, είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και της προστασίας όλων των στοιχείων της επιδερμίδας από την έκθεση στις ελεύθερες ρίζες. Μια από τις βασικές του λειτουργείες είναι η διατήρησης της ποσότητας του νερού που είναι συνδεδεμένο στην επιδερμίδα, καθιστώντας το έναν ιδανικό ενυδατικό παράγοντα. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει τις φυσικές πηγές υαλουρονικού οξέος. Αυτό επηρεάζει και τις ινοβλάστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κολλαγόνου και τη μείωση του όγκου της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική προσώπου με νήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική στην μύτη χωρίς νυστέρι: 3+1 οφέλη

 

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.