Πλαστική στήθους με λίπος: Ποια είναι τα οφέλη;

πλαστική στήθους με λίπος

Ποια οφέλη μπορεί να έχει η πλαστική στήθους με λίπος; Ως μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής, η αυξητική στήθους έχει υποβληθεί σε πολλά στάδια της εξέλιξης, από τον τρόπο που κατασκευάζονται τα ενθέματα, μέχρι τον τρόπο που σχηματίζονται. Οι γυναίκες που επιθυμούν να ενισχύσουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους τους, έχουν διάφορες επιλογές, που δεν περιλαμβάνουν μόνο τις παραδοσιακές μεθόδους της τοποθέτησης ενθεμάτων.

Η πιο φυσική μέθοδος ονομάζεται λιπομεταφορά. Αυτή η επέμβαση περιλαμβάνει την άντληση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος και την τοποθέτηση τους στο στήθος. Οι περισσότεροι ασθενείς που επιλέγουν την πλαστική στήθους με λίπος, επιλέγουν την άντληση λίπους από τις «προβληματικές περιοχές», όπως την κοιλιά, την πλάτη, τα χέρια και τους μηρούς.

Ωστόσο, πριν σκεφτείτε να προχωρήσετε στην πλαστική στήθους με λίπος, είναι σημαντικό να «ζυγίσετε» τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου, προκειμένου να δείτε αν είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς και τις ανάγκες σας.

πλαστική στήθους με λίπος μειονεκτήματα

Πλαστική στήθους με λίπος: Ποια είναι τα οφέλη της;

  1. Είναι πιο φυσική

Αν έχετε ενδοιασμούς σχετικά με την τοποθέτηση ξένων ουσιών στο σώμα σας, τότε η λιπομεταφορά είναι ένας καλός τρόπος για να πραγματοποιήσετε την επέμβαση χωρίς τη χρήση ενθεμάτων. Επιπλέον, καθώς είναι μια πιο φυσική διαδικασία, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα δείχνει το στήθος φυσικό.

  1. Πραγματοποιείται ανασχηματισμός του σώματος

Καθώς αντλείται λίπος από άλλες περιοχές του σώματος, αποτελεί μια «2 σε 1 θεραπεία». Δηλαδή, χάνετε λίπος από τις περιοχές που επιθυμείτε να απαλλαγείτε από αυτό, και αποκτάτε μεγαλύτερο λίπος.

  1. Δεν υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ουλών

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης λιπομεταφοράς, το λίπος τοποθετείται στο στήθος δια μέσω πολύ μικρών τομών. Αυτές οι μικρές τομές δεν αφήνουν ουλές, ενισχύοντας έτσι την φυσική τους όψη.

  1. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών

Τα ενθέματα συνοδεύονται από κίνδυνο φθοράς, ζημίας, αλλαγής θέσης ή πτώσης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται επέμβαση διόρθωσης.

πλαστική στήθους με λίπος οφέλη

Πλαστική στήθους με λίπος: Ποια είναι τα μειονεκτήματα της;

Όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και η λιπομεταφορά δεν είναι πάντοτε τέλεια. Ποια μπορεί να είναι τα μειονεκτήματα σας;

  1. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος ενίσχυσης

Με την επέμβαση λιπομεταφοράς, μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας έως έναν συγκεκριμένο βαθμό. Επομένως, αν επιθυμείτε μια μεγάλη ενίσχυση στήθους, ίσως η επέμβαση λιπομεταφοράς δεν είναι κατάλληλη για εσάς.

  1. Το λίπος μπορεί να απορροφηθεί

Πολλές φορές, οι πλαστικοί χειρούργοι που πραγματοποιούν την επέμβαση κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βεβαιωθούν ότι θα διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα ο οργανισμός να απορροφήσει τμήμα από το λίπος, μειώνοντας το μέγεθος του στήθους.

  1. Δεν πραγματοποιείται ανόρθωση

Σε αντίθεση με τη χρήση ενθεμάτων, το λίπος δεν μπορεί να αποτρέψει την χαλάρωση που μπορεί να προκαλέσει η ηλικία, η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη ή η κληρονομικότητα. Επιπλέον, τα ενθέματα παρέχουν μια ανορθωμένη όψη που δεν μπορεί να χαρίσει η λιπομεταφορά.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους: Οδηγίες για γρήγορη ανάρρωση

Πλαστική χειρουργική στο στήθος: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζεστε ανόρθωση;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.