Αντοχή: 4+1 τρόποι να την αυξήσετε

αντοχή

Η αντοχή είναι η δύναμη και η ενέργεια που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη σωματική ή πνευματική σας άσκηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αύξησης της αντοχής θα σας βοηθήσει αν καταπολεμήσετε την δυσφορία, ή το στρες όταν κάνετε κάποια δραστηριότητα. Θα μειώσει και την κούραση και την εξάντληση. Η υψηλή αντοχή θα σας βοηθήσει να διεξάγετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες πιο εύκολα, και με τη χρήση λιγότερης ενέργειας. Πώς όμως θα μπορέσετε να αυξήσετε την αντοχή σας;

  1. Υγιεινή διατροφή

Για πολλούς, η αντοχή είναι απλά να είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτό δεν είναι σωστό. Το σώμα για να μπορεί να κάνει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα γυμναστικής και να κάνει τις ασκήσεις σωστά χρειάζεται καύσιμα. Αυτά τα λαμβάνει από τη διατροφή. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την αύξηση της αντοχής.

  1. Ξεκινήστε γυμναστική με δραστηριότητες που σας αρέσουν

Σας αρέσει ο χορός; Η yoga; Τα βάρη; Επιλέξτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει. Αν γυμνάζεστε με μια δραστηριότητα που σας αρέσει και διασκεδάζετε δε θα χρειαστείτε πολλά κίνητρα για να τη συνεχίσετε.

αντοχή box

  1. Περιορίστε τον χρόνο «ξεκούρασης»

Αν και η ξεκούραση είναι απαραίτητη για το σώμα και την επαναφορά του, μπορείτε να τον μειώσετε σταδιακά. Αν, για παράδειγμα, ανάμεσα στα σετ κάνετε διάλειμμα δύο λεπτά, μειώστε αυτό τον χρόνο στο 1,5 λεπτό. Έπειτα από λίγες εβδομάδες μειώστε τον στο ένα λεπτό.

  1. Να λαμβάνετε την κατάλληλη ξεκούραση

Επειδή θα μειώσετε το χρόνο διαλείμματος ανάμεσα στα σετ, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκουράζεται το σώμα σας. Το σώμα σας δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα όρια του. Αν νομίζετε ότι του τοποθετείτε πολύ στρες, καλό είναι να το μειώσετε σταδιακά. Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την διατήρηση μιας υγιεινής ζωής. Αν θέλετε να αυξήσετε την αντοχή σας, δε θα πρέπει να παραβλέπετε αυτό το tip.

αντοχή ύπνος

  1. Ακούστε μουσική

Αν αναζητάτε κάποιον τρόπο να αυξήσετε την αντοχή σας, φορέστε ακουστικά και ακούστε τα αγαπημένα σας κομμάτια, ή κομμάτια που σας ανεβάζουν τη διάθεση. Έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην απόδοση σας. Η μουσική μπορεί ακόμη να καθυστερήσει την εμφάνιση του αισθήματος της κόπωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Σανίδα: 3+1 ασκήσεις

Γυμναστική στο σπίτι; 3+1 συμβουλές