Γυμναστική στο σπίτι; 3+1 συμβουλές

γυμναστική στο σπίτι

Με την εμφάνιση του COVID-19 στην καθημερινότητα μας και τα συνεχή lockdown, η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει must. Ίσως το δοκιμάσατε στο παρελθόν και δεν πέτυχε. Ίσως πάλι ψάχνετε κίνητρο για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Ή, μπορεί να φοβάστε να πάτε στο γυμναστήριο. Όπως και να έχει, η γυμναστική στο σπίτι θα σας λύσει τα χέρια. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για μια επιτυχημένη αρχή. Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;

  1. Επιλέξτε το χώρο που θα γυμνάζεστε

Σχεδιάστε έναν χώρο του σπιτιού σας ως τον χώρο που θα γυμνάζεστε. Χρειάζεστε μόνο έναν χώρο που θα χωράει ένα στρώμα γυμναστικής, ώστε να έχετε διάφορες εναλλακτικές για ασκήσεις, ώστε η γυμναστική σας να είναι πετυχημένη.

Καλό είναι να αποφύγετε να γυμνάζεστε στον ίδιο χώρο που βλέπετε τηλεόραση ή τρώτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι στη γυμναστική σας χωρίς:

  • Να σκέφτεστε τη σειρά που παρακολουθείτε το τελευταίο διάστημα
  • Να ανοίξετε τον υπολογιστή
  • Να τσεκάρετε συνεχώς το κινητό σας

γυμναστική στο σπίτι χώρος

  1. Φορέστε ρούχα γυμναστικής

Ντυθείτε όπως θα ντυνόσασταν αν πηγαίνατε γυμναστήριο. Θα μπείτε σε mood γυμναστικής. Επιπλέον, για να γυμναστείτε αποτελεσματικά χρειάζεστε άνετα ρούχα.

Ίσως σας βοηθήσει να φορέσετε τα παπούτσια που φοράτε στο γυμναστήριο και να τρέξετε για λίγο μέσα στο σπίτι, ή έξω. Είναι ένας τρόπος να κάνετε ζέσταμα και να αποκτήσετε λίγη ενέργεια πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Μπορείτε, αν σας απασχολεί η άνεση των ποδιών σας να κάνετε ένα πελματογράφημα. Τα medicafeet σας δίνουν την ευκαιρία να κατασκευάσετε έναν πάτο για τα παπούτσια σας με βάση το πόδι σας. Έτσι, το κάθε παπούτσι σας θα παρέχει την κατάλληλη στήριξη που έχουν ανάγκη τα πόδια σας. Γιατί να μην επενδύσετε σε κάτι που θα σας απαλλάξει από πολλά μελλοντικά προβλήματα;

  1. Μην ανησυχείτε για τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Δε χρειάζεται να έχετε όργανα γυμναστικής στο σπίτι σας. Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν χωρίς εξοπλισμό, παρά μόνο με το βάρος του σώματος σας. Παραδείγματα αποτελούν οι σανίδες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα με τέτοιου είδους ασκήσεις που μπορείτε να τα βρείτε online δωρεάν.

γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

  1. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Ξεκινήστε πιο χαλαρά. Εμπιστευτείτε τη δύναμη του σώματος σας και φερθείτε καλά στο σώμα σας. Δε χρειάζεται να ξεκινήσετε πολύ δυναμικά. Αντιθέτως, αφοσιωθείτε σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι πιο λογικό για το σώμα σας και σχεδιάστε τι μπορείτε να καταφέρετε κάθε εβδομάδα. Μόλις νιώσετε πιο άνετα, αρχίστε να προσπαθείτε πιο σκληρά.

Βάλτε τα δυνατά σας για να μη βρίσκετε δικαιολογίες. Κάντε την άσκηση κομμάτι της καθημερινότητας σας και βρείτε χρόνο μέσα στη μέρα να γυμναστείτε, ανάλογα με το πρόγραμμα σας. Βρείτε ασκήσεις και είδη άσκησης που σας αρέσουν. Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, αν εσείς το επιδιώξετε.

Διαβάστε ακόμη:

3+1 ασκήσεις στα χέρια χωρίς εξοπλισμό

Πιλάτες: Ασκήσεις για όλο το σώμα στο σπίτι