Φάκελος Fitness: 3+1 κίνητρα να ξεκινήσετε γυμναστική

κίνητρα γυμναστική

Αν είστε καινούργιοι στο κομμάτι του fitness και της γυμναστικής, είναι δύσκολο να βρίσκετε πάντα κίνητρα για να γυμνάζεστε. Εξίσου δύσκολο μπορεί να είναι και να μένετε πιστοί σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Τα κίνητρα για γυμναστική διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και βασίζονται στα ατομικά ενδιαφέροντα σας, στόχους και δυνάμεις. Αν νιώθετε αποφασισμένοι να ξεκινήσετε γυμναστική και να τηρήσετε αυτή τη φορά το πρόγραμμα σας, έχουμε μερικές συμβουλές να θέσετε στον εαυτό σας τα κατάλληλα κίνητρα να μείνετε πιστοί στον στόχο σας.

  1. Βρείτε τον δικό σας ρυθμό

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αναζητάτε κίνητρα για γυμναστική. Ορισμένες μέρες νιώθετε καλά, και αυτό αρκεί από μόνο του. Αν νιώθετε ωραία και είστε έτοιμοι για γυμναστική, φορέστε τις φόρμες σας και ξεκινήστε. Αν πάλι όχι, ή νιώθετε κουρασμένοι, ακούστε το σώμα σας και πάρτε τον χρόνο σας να γεμίσετε μπαταρίες.

Αν παρατηρήσετε ότι γυμνάζεστε περισσότερο από το συνηθισμένο, δοκιμάστε βρείτε τι μπορεί να σας ενθαρρύνει. Είναι ο καλύτερος ύπνος; Η καλύτερη γυμναστική; Ό,τι κι αν είναι, εντάξτε το στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αν η αναζήτηση των κινήτρων σας πιέζει, δώστε βάση στα συναισθήματα σας και αφήστε τα να γίνουν το κίνητρο σας.

γυμναστική κίνητρα σπίτι

  1. Βρείτε τον λόγο που θέλετε να γυμναστείτε

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ξεκινήσετε γυμναστική είναι να βρείτε τα βαθύτερα κίνητρα σας. Αυτό το είδος κίνητρο πηγάζει από μέσα σας. Συνήθως αυτοί οι παράγοντες θα σας κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε εγρήγορση. Αν αναζητάτε κίνητρο σε εξωτερικούς παράγοντες, συνήθως θα αποτυγχάνετε. Θα νιώθετε συνεχώς είτε ότι δεν προσπαθείτε αρκετά, είτε ότι αποτυγχάνετε. Αντίθετα, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο προσωπικό σας «γιατί».

  1. Δώστε βάση και στην πειθαρχία

Όταν αποτυγχάνουν τα κίνητρα, αφήστε την πειθαρχία να σας κατευθύνει. Σκεφτείτε πώς νιώθετε έπειτα από την άσκηση. Επιπλέον, μην σκέφτεστε πάντοτε τα κίνητρα σας ως τον μοναδικό σκοπό που πραγματοποιείτε άσκηση. Δείτε περισσότερο την άσκηση ως συνήθεια. Η δημιουργία μιας σχέσης με την γυμναστική είναι σημαντική. Δείτε το ως μια απλή συνήθεια, όπως η κατανάλωση νερού ή το βούρτσισμα των δοντιών.

γυμναστική κίνητρα βουνό

  1. Σκεφτείτε τι θέλετε να κερδίσετε μελλοντικά

Δε χρειάζεται να αλλάξετε εντελώς την καθημερινότητα σας για να έχετε κίνητρα, αλλά δεν είναι καλό να θέσετε νέους στόχους για τον εαυτό σας. Μερικές φορές δεν αρκεί το «Θέλω να είμαι σε φόρμα». Δείτε και μια άλλη οπτική, όπως: «Θέλω να είμαι ένας πιο υγιής άνθρωπος με πιο δυνατό σώμα και πνεύμα».

Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε τι χρειάζεται για να γίνεται αυτός ο εαυτός. Αναρωτηθείτε πώς μπορεί να σκέφτεται ένας άνθρωπος που είναι αφοσιωμένος σε ένα χόμπι ή άθλημα που σας αρέσει.

  1. Ξεκινήστε θέτοντας μικρούς στόχους

Οι μικροί καθημερινοί στόχοι θα κάνουν την γυμναστική να φαίνεται πιο εύκολη. Με αυτό τον τρόπο, θα νιώθετε ότι έχετε πετύχει τους στόχους σας κάθε φορά που ξεκινάτε να γυμνάζεστε, και θα είστε σε θέση να τους αυξάνετε σιγά σιγά. Αυτοί οι μικροί στόχοι μπορούν να αποδώσουν στο μέλλον, για όσο διάστημα επενδύετε χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σας. Η πρόοδος δεν είναι άμεση. Μέσα σε μια εβδομάδα δε θα μπορέσετε να φτάσετε σε πλήρη φόρμα. Η μακροπρόθεσμη σκέψη θα είναι περισσότερο ωφέλιμη για εσάς.

Διαβάστε ακόμη:

Σανίδα: 3+1 ασκήσεις

3+1 ασκήσεις για δυνατές γάμπες