Πλαστική επέμβαση στο στήθος: Πότε συνεχίζεται η άσκηση;

πλαστική επέμβαση στήθος

Η ξεκούραση είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πρώτα στάδια της ανάρρωσης έπειτα από μια πλαστική επέμβαση στο στήθος. Συνήθως χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μπορέσουν οι ασθενείς να επιστρέψουν στην άσκηση. Οι περισσότερες γυναίκες επιστρέφουν στις αερόβιες δραστηριότητες έπειτα από έναν περίπου μήνα. Ωστόσο ορισμένες γυναίκες χρειάζονται διάστημα τουλάχιστον 6 εβδομάδων ή και περισσότερο, πριν ξεκινήσουν τις ασκήσεις στήθους ή τις ασκήσεις με βάρη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κάθε γυναίκα αναρρώνει με διαφορετικό ρυθμό έπειτα από μια πλαστική επέμβαση στο στήθος. Το χρονικό διάστημα επιστροφής στην άσκηση εξαρτάται με τον ρυθμό της ανάρρωσης. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν αυτό το διάστημα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι:

  • Το είδος της επέμβασης
  • Ο ρυθμός της ανάρρωσης
  • Ο βαθμός που ακολούθησε τις οδηγίες του πλαστικού χειρούργου.

Καθώς θα επιστρέψετε στην άσκηση έπειτα από την πλαστική επέμβαση στο στήθος, είναι σημαντικό να ακούσετε το σώμα σας. Ξεκινήστε σταδιακά και δείτε πώς θα αντιδράσει το σώμα σας έπειτα από λίγες ελαφριές προπονήσεις. Αν αισθάνεστε δυσφορία ή πρήξιμο, θα πρέπει να αναστείλετε για λίγο καιρό τις προπονήσεις σας. Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι πιέζοντας το σώμα του υπερβολικά πριν νιώσει εκείνο έτοιμο για την έντονη σωματική άσκηση, μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα. Αντίθετα, θα πρέπει να προσαρμοστεί σταδιακά με πιο ελαφριές προπονήσεις. Όσο αρχίζετε και δυναμώνετε, τότε θα μπορέσετε σταδιακά να επιστρέψετε εκ νέου στην παλιά ρουτίνα σας.

πλαστική επέμβαση στήθος γυμναστική

Ελαφριά δραστηριότητα έπειτα από 2-4 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση

Γενικότερα, θα μπορέσετε να συνεχίσετε τις φυσιολογικές σας δραστηριότητες περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από την πλαστική επέμβαση στο στήθος. Μέσα σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα μπορέσετε να επιστρέψετε και στην εργασία σας ή το εργασιακό περιβάλλον. Αν ο πλαστικός χειρούργος το επιτρέψει, θα μπορέσετε να συνεχίσετε την ελαφριά άσκηση. Ωστόσο, η άσκηση θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο κάτω μέρος του σώματος και την περιοχή της κοιλιάς. Η ελαφριά άσκηση όπως το περπάτημα ή ο διάδρομος μπορούν να συνεχιστούν σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, θα πρέπει να φοράτε ένα supportive bra, καθώς το στήθος συνεχίζει να αναρρώνει.

Ήπια άσκηση έπειτα από 4 εβδομάδες από την πλαστική επέμβαση στο στήθος

Σε διάστημα περίπου ενός μήνα από την άσκηση, είναι ασφαλές να συνεχίσετε τη μέτρια δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι, με την άδεια του γιατρού σας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε σε κάποιες από τις παλιές σας ασκήσεις. Αναλόγως με τον ρυθμό της ανάρρωσης, ίσως χρειαστεί να περιμένετε για ένα διάστημα μέχρι να μπορέσετε να επιστρέψετε σε ορισμένες δραστηριότητες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους έπειτα από έναν μήνα από την επέμβαση. Ωστόσο, το σώμα σας δεν είναι ακόμη έτοιμο για να σηκώσει πολύ βάρος ή για ασκήσεις για το στήθος, καθώς θα βρίσκεστε ακόμη στη φάση της χαλάρωσης.

πλαστική στήθος γυμναστική

Κανονικό πρόγραμμα γυμναστικής έπειτα από έξι εβδομάδες από την προπόνηση

Γενικότερα, είναι ασφαλές να συνεχίσετε κανονικά το πρόγραμμα γυμναστικής σας για περίπου 6 εβδομάδες από την επέμβαση. Είναι η περίοδος που μπορείτε να συνεχίσετε τις ασκήσεις του στήθους. Βέβαια, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σταδιακά. Χρησιμοποιείστε πιο ελαφριά βάρη από ότι συνήθως. Ακούστε το σώμα σας και αυξήστε σταδιακά το βάρος και τις επαναλήψεις όποτε νιώσετε έτοιμοι. Πριν ξεκινήσετε την έντονη σωματική άσκηση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δε θα επηρεαστεί η ανάρρωση.

Με πληροφορίες από: newportbody.com

Διαβάστε ακόμη:

Αυξητική στήθους: Τι οφέλη έχει η πλαστική;

Πλαστική χειρουργική στήθους: Αύξηση με μικρά ενθέματα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.