Μη χειρουργική πλαστική στο στήθος: Vampire Breast Lift

στήθος πλαστική

Η πλαστική χειρουργική για το στήθος, παρά την κοινή πεποίθηση, δεν περιλαμβάνει μόνο χειρουργικές επεμβάσεις. Η θεραπεία vampire breast lift, όπως λέει και το όνομα της, που παραπέμπει σε χαρακτήρες του υπερφυσικού, περιλαμβάνει την άντληση αίματος του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο πλαστικός χειρούργος θα αντλήσει αίμα από τον ασθενή, και μέσω επεξεργασίας με φυγόκεντρο, θα αντλήσει το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Με αυτό τον τρόπο, ο γιατρός μπορεί να διαχωρίσει τα αιμοπετάλια από τα άλλα κύτταρα του αίματος.

Αυτά τα αιμοπετάλια είναι χρήσιμα καθώς έχουν υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών, που μπορούν να συμβάλουν στην ανάρρωση από τραυματισμούς και την ανανέωση του ιστού του στήθους ώστε να φαίνεται πιο πλούσιο και γεμάτο. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται και PRP.

Μόλις το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα διαχωριστεί από το αίμα, συνδυάζεται με fillers με τοποθετείται στο στήθος, με στόχο την ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και της αύξησης της ροής του αίματος. Αυτό οδηγεί σε πιο πλούσιο και γεμάτο στήθος μέσα σε λίγες εβδομάδες.

στήθος πλαστική prp

Μπορεί να προκαλέσει ανόρθωση στο στήθος;

Η πλαστική στο στήθος με τη μέθοδο vampire breast lift έχει ως στόχο τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του στήθους με τη μείωση των ρυτίδων, την επιδιόρθωση των ανεστραμμένων θηλών, τη μείωση της εμφάνισης ραγάδων, καθώς και την ανόρθωση της επιδερμίδας που έχει υποστεί χαλάρωση. Η θεραπεία δεν αυξάνει το μέγεθος του στήθους.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι προσωρινά, και τα οφέλη της είναι κατά κύριο λόγο επιφανειακά. Θεωρείται μια μη επεμβατική θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να δώσει την εμφάνιση μιας πιο γεμάτης επιδερμίδας κι ενός πιο πλούσιου ντεκολτέ. Ωστόσο, δεν μπορεί να προκαλέσει ανόρθωση του στήθους.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Η θεραπεία vampire breast lift ενδείκνυται για γυναίκες που δεν έχουν διαθέσιμο τον απαραίτητο χρόνο για ανάρρωση που απαιτούν άλλες χειρουργικές μέθοδοι, όπως η αυξητική στήθους με ενθέματα. Επίσης, είναι ιδανική για όσες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν μια πιο ήπια, φυσική ενίσχυση του στήθους τους. Μπορεί να εφαρμοστεί ως μέσο ενάντια στην απώλεια όγκου και την χαλάρωση του στήθους εξαιτίας της παρόδου του χρόνου, της απώλειας βάρους, τη βελτίωση της δομής του στήθους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την διόρθωση των ανεστραμμένων θηλών.

στήθος πλαστική vampire breast lift

Είναι μια επίπονη διαδικασία;

Η θεραπεία περιλαμβάνει ενέσιμα, επομένως μπορεί να προκαλέσει μια μικρή δυσφορία. Γι’αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς δε βιώνουν κάποιο πόνο.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ανάρρωση;

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που έχει αυτή η θεραπεία είναι το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου χρόνο ανάρρωσης, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους θεραπείας στο στήθος. Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες σχεδόν αμέσως. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα εμφάνισης μώλωπα στο σημείο που θα τοποθετηθεί το ενέσιμο, αλλά θα υποχωρήσει έπειτα από λίγες μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στα μάγουλα: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Πλαστική χειρουργική αυτιών: Θεραπείες που περιλαμβάνει

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.