Υαλουρονικό οξύ στα μάγουλα: Τι είναι και πώς λειτουργεί

υαλουρονικό στα μάγουλα

Το lift στα ζυγωματικά και τα μάγουλα με fillers από υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή trend αυτή τη στιγμή. Τα fillers με υαλουρονικό οξύ στα μάγουλα μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να αποκτήσει μια πιο νεανική όψη με έναν μη χειρουργικό τρόπο και ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Η προσθήκη όγκου στα μάγουλα και ο καλύτερος σχηματισμός τους μπορεί να ανυψώσει αισθητά τα ζυγωματικά ενώ θα γεμίσουν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Τι είναι τα fillers για τα μάγουλα;

Τα fillers στα μάγουλα είναι μια ενέσιμη μέθοδος προκειμένου ο πλαστικός χειρούργος να ανυψώνει και να σμιλέψει τα μάγουλα και τα ζυγωματικά. Αυτά τα fillers αποκαθιστούν τον χαμένο όγκο της επιδερμίδας, αλλά χαρίζουν και lift στην περιοχή που θα εφαρμοστούν. Αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, ένα μόριο που υπάρχει από τη φύση του στην επιδερμίδα, και πιο συγκεκριμένα στο συνδετικό ιστό. Η βασική λειτουργία του είναι να συγκρατεί νερό, προκειμένου να βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμείνει ενυδατωμένη. Όταν τοποθετείται στα μάγουλα, βελτιώνει τις διαστάσεις τους, χαρίζοντας τους μεγαλύτερο όγκο και καλύτερη συμμετρία.

υαλουρονικό οξύ στα μάγουλα

Πώς τα fillers προσφέρουν lift  στα μάγουλα;

Τα fillers στα μάγουλα, πετυχαίνουν lift κάνοντας τα ζυγωματικά ποιο εμφανή και χαρίζοντας τους καλύτερο σχηματισμό. Τα γεμάτα ζυγωματικά είναι σημάδι νεότητας. Όσο περνούν τα χρόνια, το υποστηρικτικό λίπος, το κολλαγόνο και η ελαστίνη αρχίζουν και εξασθενούν, προκαλώντας χαλάρωση στο πρόσωπο και το σώμα. Η μεγάλη αλλαγή του σωματικού βάρους μπορεί να επηρεάσει τη χαλάρωση του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει τα χαμένα επίπεδα ενυδάτωσης, ενώ γεμίζει τα σημεία χαλάρωσης του προσώπου. Αυτό συμβάλει στο lift του συνολικού προσώπου. Ως αποτέλεσμα, η χαλάρωση και οι λεπτές γραμμές στα μάγουλα μειώνονται. Με πιο γεμάτα μάγουλα και ζυγωματικά, τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποκτούν καλύτερη ισορροπία, ενώ εξαλείφεται η χαλάρωση από τη μεγάλη απώλεια βάρους.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα μάγουλα είναι συνήθως οι ασθενείς που θέλουν να αναδιαμορφώσουν και να σμιλέψουν το πρόσωπο τους. Επιπλέον, είναι κατάλληλοι ασθενείς και εκείνοι που ο όγκος στο πρόσωπο τους έχει χαθεί εξαιτίας της παρόδου του χρόνου ή της μεγάλης απώλειας βάρους. Επιπλέον, όσοι έχουν χαλαρή και επίπεδη επιδερμίδα, θα μπορέσουν να παρατηρήσουν μεγάλες αλλαγές στο πρόσωπο τους έπειτα από μια θεραπεία.

υαλουρονικό στα μάγουλα θεραπεία

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Τα fillers με υαλουρονικό οξύ πετυχαίνουν lift όταν τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα των ζυγωματικών. Για τους περισσότερους ασθενείς, η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη. Ωστόσο, σε ορισμένους ασθενείς ίσως χρειαστεί η τοποθέτηση μιας κρέμας μουδιάσματος στα μάγουλα πριν τη θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση, η έναρξη της τοποθέτησης του υαλουρονικού οξέος θα ξεκινήσει περίπου 5-10 λεπτά έπειτα από τη τοποθέτηση της κρέμας.

Μια θεραπεία συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο 20-30 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά. Θα χρειαστούν περίπου 1-2 μέρες για να σταθεροποιηθεί το filler. Γι’αυτό το λόγο, συστήνεται στους ασθενείς να αποφύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα ανάρρωσης;

Δεν υπάρχει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης για μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Οι ασθενείς θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις φυσιολογικές τους δραστηριότητες σχεδόν αμέσως.

Ποια είναι τα αποτελέσματα που θα μπορέσετε να πετύχετε;

Τα fillers που προκαλούν lift  θα μπορέσουν να επαναφέρουν την ισορροπία και την αρμονία στο πρόσωπο σας δίνοντας καλύτερη όψη στα μάγουλα. Τα αποτελέσματα θα γίνουν άμεσα ορατά έπειτα από την εφαρμογή και τοποθέτηση των fillers. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 6-12 μήνες έπειτα από τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό στη μύτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική χειρουργική χειλιών: 4+1 θεραπείες με ενέσιμα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.