Μείωση στο στήθος: Απαλλαγή από επιβάρυνση μέσης

στήθος μείωση

Η πλαστική χειρουργική για τη μείωση στο στήθος είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις όσον αφορά την ικανοποίηση των ασθενών. Όχι μόνο μειώνει ή εξαλείφει τους πόνους στην πλάτη, τη μέση, τους ώμους και τον αυχένα από το βαρύ στήθος, αλλά και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σιλουέτα και την εμφάνιση με ρούχα και εσώρουχα.

Μείωση στο στήθος και ανόρθωση…. πάνε μαζί;

Πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν ότι η μείωση στο στήθος σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει και ανόρθωση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βελτίωση των συμπτωμάτων δυσφορίας και πόνου έχει σχέση με την αφαίρεση βάρους καθώς και την τοποθέτηση των μαστών σε μια πιο σωστή θέση στο στήθος.

Με την πάροδο του χρόνου, αλλά και λόγω κάποιας εγκυμοσύνης ή της γενετικής, το μεγάλο στήθος χαλαρώνει πιο γρήγορα σε σχέση με ένα πιο μικρού μεγέθους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή στάση σώματος, με το «καμπούριασμα» των ώμων, αλλά και του υπόλοιπου σώματος.

στήθος μείωση θεραπεία

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέμβαση μείωσης στήθους;

Είναι προτιμότερο για μια νεαρή κοπέλα να περιμένει το τέλος της εφηβείας της, που το στήθος θα έχει αναπτυχθεί πλήρως. Την ανάπτυξη του στήθους επηρεάζουν διάφοροι παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, αλλά και φαρμακευτική αγωγή. Ο πλαστικός χειρούργος, με βάση αυτούς τους παράγοντες, μπορεί να κρίνει πιο είναι το κατάλληλο διάστημα. Οι αλλαγές του σωματικού βάρους επηρεάζουν το στήθος. Βέβαια, ακόμη και με μεγάλη αλλαγή βάρους, το στήθος παραμένει μεγάλο. Ο μεγάλος ιστός του στήθους προκαλεί επίσης πόνους, ενόχληση από σουτιέν ή ακόμη και ερεθισμούς κάτω από το στήθος.

Υπάρχει το κατάλληλο μέγεθος για ανακούφιση από τον πόνο;

Η μείωση του συνολικού βάρους και η ανόρθωση του στήθους ανακουφίζει τους περισσότερους ασθενείς. Το τελικό μέγεθος αποτελεί συχνά επιλογή με βάση τις προτιμήσεις και την ασφάλεια του ασθενή. Μην ξεχνάτε. Το μεγάλο στήθος καμιά φορά ασκεί μεγάλη πίεση στην πλάτη, τη μέση και τους ώμους. Δεν είναι εγωιστική η επιλογή της μείωσης του.

Με πληροφορίες από: plasticsurgery.org

Διαβάστε ακόμη:

Μείωση του στήθους: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Ανόρθωση στήθους: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.