Ανόρθωση στήθους: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

ανόρθωση στήθους αποτελέσματα

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα έπειτα από την ανόρθωση στήθους; Η χαλάρωση του στήθους αποτελεί ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, για διάφορους λόγους η κάθε μια. Η μαστοπηξία, δηλαδή η ανόρθωση στήθους, αποκαθιστά τις αναλογίες του στήθους, με την αφαίρεση της περίσσειας επιδερμίδας και την βελτίωση των αναλογιών του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα από την ανόρθωση στήθους είναι μακροχρόνια. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε περισσότερα σχετικά με τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα έπειτα από την ανόρθωση στήθους;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με τη διάρκεια των αποτελεσμάτων έπειτα από την ανόρθωση του στήθους. Σε ορισμένους ασθενείς τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από 25 χρόνια. Ορισμένοι ασθενείς από την άλλη καταφεύγουν σε μικρές επαναληπτικές θεραπείες πιο σύντομα. Κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια περίπου 10-15 χρόνια.

ανόρθωση στήθους αποτελέσματα διάρκεια

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια των αποτελεσμάτων μιας χειρουργικής επέμβασης στο στήθος. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι:

  1. Η επιδερμίδα

Οι γενετικοί παράγοντες είναι σημαντικοί για την γήρανση της επιδερμίδας. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Η διατροφή είναι μια από τις πιο σημαντικές επιλογές όσον αφορά τη διατήρηση μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας. Η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων και η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής ενισχύουν την καλή υγεία της επιδερμίδας. Ακόμη, οι επιλογές της καθημερινής ζωής είναι εξίσου σημαντικές. Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως και το κάπνισμα, καθώς προκαλούν φθορά στο κολλαγόνο και την ελαστίνη.

ανόρθωση στήθους

  1. Στήριξη του στήθους

Όσον αφορά τη διατήρηση της θέσης του στήθους έπειτα από την ανόρθωση, η βαρύτητα είναι ο εχθρός. Τα βήματα για την αποφυγή της διαστολής του στήθους, όπως η χρήση αθλητικού σουτιέν κατά την άσκηση, αλλά και η κατάλληλη χρήση του σουτιέν αποτρέπουν την πρόωρη χαλάρωση.

  1. Εγκυμοσύνη και αλλαγές σωματικού βάρους

Αν σχεδιάζετε την απόκτηση παιδιών σύντομα, καλύτερα αναβάλλετε την ανόρθωση στήθους. Η εγκυμοσύνη προκαλεί διάφορες ορμονικές αλλαγές, αλλά και πιθανή αύξηση του σωματικού βάρους. Με την αναβολή της ανόρθωσης στήθους, θα απολαύσετε τα μακροχρόνια αποτελέσματα στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους: Τι σημάδια αφήνει;

Μεγάλο στήθος: Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν την απόκτηση του;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.