Αλλαγή πάνας: 3+1 tips για να γίνει πιο εύκολη

αλλαγή πάνας

Είτε είστε νέος γονέας, είτε αναμένεται να γίνεται γονέας, η αλλαγή πάνας φαίνεται σαν μια τεράστια και δύσκολη διαδικασία. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά που  θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όσον αφορά την αλλαγή της πάνας του μωρού σας. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο περιορισμός της διαρροής της πάνας, η πρόληψη εμφάνισης εξανθημάτων ή του συγκάματος, καθώς και ο καλός έλεγχος των ρούχων. Όσο έχετε να διαχειριστείτε όλα αυτά, πολλές φορές θα έχετε να διαχειριστείτε και ένα ανήσυχο μωρό. Πώς μπορεί η αλλαγή της πάνας να γίνει μια εύκολη διαδικασία;

αλλαγή πάνας μωρό

  1. Αποκτήστε οικειότητα με τις πάνες πριν τον ερχομό του μωρού

Ίσως σκέφτεστε ότι έχετε πολλά να κάνετε τους μήνες ή τις εβδομάδες πριν από τη γέννηση του μωρού σας. Βέβαια, θα έχετε μεγαλύτερο φόρτο υποχρεώσεων έπειτα από τη γέννηση του. Για αυτό το λόγο, συστήνεται από ειδικούς η εξάσκηση για την αλλαγή πάνας πριν από τη γέννηση του. Συγκεντρώστε όσα χρειάζεστε και κάντε εξάσκηση σε ένα λούτρινο ζώο . Βεβαιωθείτε ότι ο/η σύντροφος σας θα συμμετέχει στην διαδικασία.

  1. Να έχετε διάφορα σημεία διαθέσιμα για αλλαγή πάνας

Ωραίο είναι το τραπέζι για αλλαγή πάνας, αλλά θα σας εξυπηρετεί αποτελεσματικά κυρίως στο βρεφικό δωμάτιο. Μπορείτε να έχετε διάφορα διακοσμητικά κουτιά στο σπίτι σας με τα απαραίτητα για να αλλάζετε το μωρό σας γρήγορα. Το  μωρό σας θα νιώθει πιο άνετα αν μπορεί να αλλάξει πάνα παντού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καναπέ, το πάτωμα, ακόμη και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είναι αυτοί οι χώροι ασφαλείς για το μωρό σας.

αλλαγή πάνας σαλόνι

  1. Να έχετε την πάνα του μωρού σας συνεχώς γεμάτη

Όταν βρίσκεστε σε χώρους εκτός σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα του μωρού σας θα είναι γεμάτη με πάνες, ρούχα, μωρομάντηλα. Επίσης θα πρέπει να την γεμίζετε ανά διαστήματα, χωρίς να περιμένετε να ξεμείνετε από κάποιο από τα προϊόντα. Θα πρέπει ακόμη να προσαρμόζετε τα προϊόντα, όπως τις πάνες, ανάλογα με το μέγεθος του μωρού σας.

  1. Δημιουργήστε περισπασμούς

Ως νέοι γονείς, θα μάθετε γρήγορα πόσο σημαντική είναι η τέχνη της απόσπασης της προσοχής. Και η αλλαγή πάνας είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους για να εξασκήσετε αυτή την τέχνη. Πέρα από ένα αγαπημένο παιχνίδι του μωρού σας, μπορείτε να του τραγουδήσετε και να διατηρήσετε την οπτική επαφή. Το τραγούδι θα μπορέσει να κρατήσει το μωρό σας ήρεμο.

Διαβάστε ακόμη:

Άρρωστο μωρό: 3+1 tips να παίρνει τα φάρμακα του

Πουρές πατάτας και καρότου: Συνταγή για μωρά