Πλαστική χειρουργική στα χρόνια της πανδημίας: Τι επίδραση είχε;

πλαστική χειρουργική χρόνια

Τα πρώτα χρόνια της πανδημίας, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την πλαστική χειρουργική. Με την επιβολή των lockdown, πολλά νοσοκομεία και χειρουργικά κέντρα ανέστειλαν την πραγματοποίηση των πλαστικών επεμβάσεων, επιτρέποντας μόνο την επανορθωτική χειρουργική. Ακόμη, υπήρχε αυξημένος ο φόβος για το άγνωστο. Οι ασθενείς ακύρωναν τις πλαστικές επεμβάσεις, φοβούμενοι με τον νέο ιό που αυξανόταν με μεγάλο ρυθμό.

Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα σε λίγους μήνες, έγινε η άρση των περιορισμών στις επεμβάσεις. Το ενδιαφέρον του κόσμου ξεκίνησε εκ νέου για τις πλαστικές επεμβάσεις, περισσότερο μάλιστα από ποτέ.

πλαστική χειρουργική χρόνια γυναίκα

Ο κόσμος του Zoom

Ίσως αναρωτιέστε πώς γίνεται να στρέφεται κανείς στην πλαστική χειρουργική στα χρόνια της πανδημίας. Ωστόσο, αν ρίξετε μια ματιά στα social media θα βρείτε πολλά memes με κόσμο που φοράει πιτζάμες κάτω από σακάκι ενώ βρίσκεται μπροστά σε λάπτοπ, ή κάνει meeting για τη δουλειά. Πώς μπορεί αυτό το φαινόμενο και η αύξηση της τηλεργασίας να αυξήσει το ενδιαφέρον για την πλαστική χειρουργική;

Όσοι επιθυμούσαν να προχωρήσουν σε μια επέμβαση, αλλά ανησυχούσαν για το διάστημα της ανάρρωσης, είχαν ξαφνικά μια καλή ευκαιρία. Ενώ δε θα μπορούσαν ακόμη να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους, θα μπορούσαν να πάρουν λιγότερες μέρες άδειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν από το σπίτι όσο ανάρρωναν.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος λόγος που αυξήθηκε το ενδιαφέρον για την πλαστική χειρουργική στα χρόνια του κορωνοϊού είναι αυτό που ονομάστηκε «Zoom Boom». Με την αύξηση της τηλεργασίας και των online meetings, οι άνθρωποι άρχισαν να περνούν περισσότερες ώρες της ημέρας παρατηρώντας τον εαυτό τους. Ως αποτέλεσμα, είχαν περισσότερο χρόνο να παρατηρήσουν τις ρυτίδες, τις γραμμές και άλλες ατέλειες του προσώπου και του σώματος. Όπως θα περίμενε κανείς, άρχισαν γρήγορα να αναζητούν λύσεις. Επιπλέον, χιλιάδες κόσμου αναζητούσε πληροφορίες για τις πλαστικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

πλαστική χειρουργική χρόνια άντρας

Σε ποιες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκε άνοδος;

Για πολλά χρόνια, η αυξητική στήθους αποτελούσε μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες, με την λιποαναρρόφηση, την ρινοπλαστική, την βλεφαροπλαστική και το facelift να την ακολουθούν. Αυτές οι επεμβάσεις παρέμειναν εξίσου δημοφιλείς το 2020. Η πανδημία κατέστησε την ανάρρωση από αυτές τις επεμβάσεις πιο εύκολη για πολλούς ασθενείς.

Ωστόσο, χάρη στο Zoom και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, το ενδιαφέρον για τις θεραπείες προσώπου αυξήθηκε σημαντικά. Οι ασθενείς ξεκίνησαν να ζητούν να πραγματοποιήσουν κάποια θεραπεία στο πρόσωπο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν. Επιπλέον, αυξήθηκε το ενδιαφέρον και για τις μη χειρουργικές θεραπείες, όπως το botox και τα fillers.

πλαστική χειρουργική χρόνια σώμα

Ένα βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο trend;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν αύξηση του ενδιαφέροντος για την πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια θα παραμείνει η ίδια ή θα μειωθεί. Αν και αυτό είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχίσει ακόμη και όταν η χρήση μάσκας φύγει από την καθημερινότητα μας.

Οι Millenials, αυτοί που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν τη νέα γενιά, έχουν πλέον μεγαλώσει. Τα μεγαλύτερα μέλη αυτής της γενιάς, το 2021, έγιναν 38 χρονών. Χάρη στην αύξηση της Gen Z και των πλατφόρμων όπως το TikTok, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν είναι οι νεότεροι αυτή τη στιγμή. Σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές, βιώνουν τον ερχομό των 40 σε έναν νέο κόσμο. Ακόμη κι αν υποχωρήσει η νέα καθημερινότητα που επέβαλε η πανδημία, τα social media θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη δημοτικότητα. Ακόμη κι αν το ενδιαφέρον για την πλαστική χειρουργική μειωθεί έπειτα από την πανδημία, δε θα σταματήσει τελείως.

Με πληροφορίες από: plasticsurgery.org

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική Προσώπου: Τα trends για το 2022

Αισθητικές επεμβάσεις: 7+1 θεραπείες σώματος για το νέο έτος

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.