Πλαστική χειρουργική στα χείλη: Μόνιμη αύξηση vs Lip fillers

πλαστική χειρουργική στα χείλη

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια θεραπεία στα χείλη, η πλαστική χειρουργική προσφέρει πολλά είδη θεραπείας για να επιλέξετε. Η επιλογή μιας θεραπείας είναι μια δύσκολη απόφαση, ειδικά η απόφαση για μια θεραπεία στο πρόσωπο, καθώς το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς όταν σας κοιτάει. Ποιο είναι το κατάλληλο είδος θεραπείας που προσφέρει η πλαστική χειρουργική στα χείλη για εσάς;

Λόγοι για να προχωρήσετε σε μια πλαστική χειρουργική θεραπεία στα χείλη

Το σώμα και η επιδερμίδα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη γήρανση. Τα χείλη δεν αποτελούν εξαίρεση. Με την πάροδο του χρόνου, τα χείλη συρρικνώνονται και χάνουν τμήμα του όγκου τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της χαλάρωσης γύρω από την περιοχή των χειλιών. Ακόμη και όσοι δεν έχουν παρατηρήσει την εμφάνιση της γήρανσης στο πρόσωπο τους, μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία στα χείλη. Ανάμεσα σε όλες τις θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε, βρίσκονται και η μόνιμη ενίσχυση των χειλιών, αλλά και η χρήση των μη μόνιμων lip fillers. 

πλαστική χειρουργική στα χείλη fillers

Οφέλη των lip fillers

Η πλαστική στα χείλη με τη χρήση lip fillers μπορεί να γίνει σε σύντονο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν πολλά είδη lip fillers που μπορούν να δώσουν μια πιο ανανεωμένη εμφάνιση στα χείλη, καθώς και να δώσουν όγκο. Αποτελούν μια μη επεμβατική θεραπεία, ενώ έχουν ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Ορισμένοι ασθενείς παρατηρούν λίγο πρήξιμο τις πρώτες ημέρες έπειτα από την τοποθέτηση των fillers, αλλά υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Ωστόσο, καθώς η θεραπεία με lip fillers δεν είναι μόνιμη, τα αποτελέσματα αναμένεται να εξασθενήσουν. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται από ασθενή σε ασθενή. Συνήθως, τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6-12 μήνες. Έπειτα από αυτό το διάστημα, αν θέλετε μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

πλαστική χειρουργική στα χείλη θεραπεία

Οφέλη της μόνιμης θεραπείας των  χειλιών

Η πλαστική χειρουργική στα χείλη, όπως η ανόρθωση χειλιών συμβάλλει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης που μπορεί να επιφέρει η γήρανση στα χείλη. Βελτιώνει την εμφάνιση των χειλιών και του χαμόγελου με την ανόρθωση του ροζ τμήματος των χειλιών προς τα έξω. Το αποτέλεσμα είναι πιο ογκώδη χείλη. Επιπλέον, η ανόρθωση των χειλιών δίνει περισσότερο όγκο στα χείλη των ασθενών που δεν είναι τόσο πλούσια όσο θα επιθυμούσαν.

Αυτού του είδους η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Συνήθως έχει διάρκεια μια ώρα για να ολοκληρωθεί. Τις πρώτες μέρες ίσως χρειαστεί να τρώτε μαλακές τροφές. Το πρήξιμο μπορεί να διαρκέσει 1-2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά έπειτα από αυτό το διάστημα.

Σε αντίθεση με τα fillers, τα αποτελέσματα είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να επαναλάβετε την επίσκεψη στον πλαστικό σας χειρούργο για να διατηρήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε.

Επιπλέον, η μόνιμη αυξητική των χειλιών, χωρίς να γίνει ανόρθωση είναι μια ακόμη δημοφιλής θεραπεία. Η επέμβαση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενθεμάτων ή λίπους στα χείλη. Θεωρείται και αυτή μια επεμβατική θεραπεία, καθώς αποτελεί μια χειρουργική θεραπεία, η οποία χαρίζει μόνιμα αποτελέσματα.

πλαστική χειρουργική στα χείλη ενθέματα

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Τόσο η χρήση fillers, όσο και η αυξητική και η ανόρθωση χειλιών έχουν τα πλεονεκτήματα τους. Για παράδειγμα, τα lip fillers χαρίζουν άμεσα πιο πλούσια και γεμάτα χείλη, με ελάχιστο διάστημα ανάρρωσης και ελάχιστο κίνδυνο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Από την άλλη, η χειρουργική αυξητική χειλιών χαρίζει αποτελέσματα με μεγάλη χρονική διάρκεια. Βέβαια, έχει μεγαλύτερο κόστος. Η επιλογή μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

Με πληροφορίες από: drkeithladner.com, truebeautyaesthetics.com, 

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στα χείλη: 2+1 λόγοι που πραγματοποιείται

Μεσοθεραπεία χειλιών: Τι είναι και τι προσφέρει;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.