Πλαστική Χειρουργική: 5+1 είδη που επιλέγουν οι άντρες

πλαστική χειρουργική άντρες

Ποιος είπε ότι η πλαστική χειρουργική ενδιαφέρει μόνο τις γυναίκες; Η πλειοψηφία των ανδρών έχουν κάποιο είδος θέματος ή ατέλειας πάνω τους, που θα ήθελαν να βελτιώσουν – είτε πρόκειται για μερικές ρυτίδες που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους είτε για τη γραμμή των μαλλιών που αραιώνει καθώς μεγαλώνουμε. Και παρόλο που οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος στην πλαστική χειρουργική, οι άνδρες αναζητούν επίσης σταθερά επεμβατικές ή μη επεμβατικές θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα.

Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς θεραπείες πλαστικής χειρουργικής προσώπου για άνδρες, η διόρθωση του σχήματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου – όπως τα αυτιά και η μύτη – είναι ψηλά στην ατζέντα. Οι μη χειρουργικές θεραπείες, όπως τα ενέσιμα fillers, έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο δημοφιλείς θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για το πρόσωπο που επιλέγουν οι άνδρες;

  1. Fillers στο πιγούνι

Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 2019, οι άνδρες δοκίμασαν περίπου το 10% όλων των ενέσιμων θεραπειών προσώπου. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Botox και ενέσιμα fillers. Τα fillers στη γραμμή του σαγονιού είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών θεραπειών στους άνδρες. Η απόκτηση ενός δυνατού, καθορισμένου σαγονιού χωρίς επέμβαση είναι αρκετά επιθυμητή.

Δεν φταίνε μόνο οι celebrities όπως ο Brad Pitt που έχουν εμπνεύσει στους άνδρες το τέλειο σαγόνι και τα fillers. Επιστημονικές έρευνες από το Nature journal έχουν δείξει ότι ένα μυτερό και δυνατό σαγόνι προσδίδει στους άνδρες περισσότερο σεξαπίλ, καθώς υποδηλώνει μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης και δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Με τα fillers σαγονιού, σε λιγότερο από 30 λεπτά οι άνδρες μπορούν να αποκτήσουν ένα ανδροπρεπές, καλοσχηματισμένο, δυνατό σαγόνι.

πλαστική χειρουργική σαγόνι

  1. Ρινοπλαστική

Η γνωστή «nose job» είναι μία από τις πιο δημοφιλής χειρουργικές επεμβάσεις, με περισσότερες από 1000 επεμβάσεις να γίνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Οι άνδρες διαμορφώνουν τη μύτη τους για να γίνει μικρότερη, λιγότερο στραβή ή περισσότερο δυναμική.

Ευτυχώς, είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που απαιτεί 2-3 ώρες στο νοσοκομείο. Ο ακριβής τύπος επέμβασης θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που θέλετε να διορθώσετε, ενώ ποικίλουν από την αναδιαμόρφωση της γέφυρας της μύτης έως το στένεμα των ρουθουνιών.

Μία από τις πιο προηγμένες τεχνικές επεμβατικής ρινοπλαστικής ονομάζεται Ρινοπλαστική Διατήρησης (Preservation Rinoplasty). Η μέθοδος αυτή είναι πολύ λιγότερο παρεμβατική από την τυπική ρινοπλαστική, η οποία απαιτεί από τους χειρουργούς να σπάσουν την ράχη της μύτης για να την αναδιαμορφώσουν. Με τη νέα τεχνική, δεν απαιτείται σπάσιμο της μύτης, καθώς αυτή αναδιαμορφώνεται στρατηγικά μειώνοντας ιστό από μέσα. Αυτό έχει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, με πολύ ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης..

  1. Μη επεμβατική Ρινοπλαστική

Οι άνδρες δεν χρειάζεται πάντα να υποστούν το νυστέρι για να αναδιαμορφώσουν τη μύτη τους. Επιλέξτε μη επεμβατικά fillers εάν θέλετε άμεσα αποτελέσματα και καθόλου χειρουργείο. Τα fillers περιλαμβάνουν τον σχηματισμό της μύτης, τη διόρθωση «λακούβων» ή άλλων ανωμαλιών ή ανασχηματισμό των ρουθουνιών, μεταξύ άλλων.

Η θεραπεία χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί.  Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά τη μύτη του αμέσως.

πλαστική χειρουργική ενέσιμα

  1. Επέμβαση αφτιών

Η επέμβαση των αφτιών στους άνδρες, ή ωτοπλαστική, όπως ονομάζεται, αποτελεί το 50% όλων των ωτοπλαστικών που γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συγκεκριμένη επεμβατική θεραπεία επιτρέπει στους άνδρες να επαναπροσδιορίσουν τόσο το σχήμα όσο και τη θέση των αφτιών τους.

Αυτή η απλή θεραπεία διαρκεί περίπου 2 ώρες και μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση των απαιτήσεων αναμόρφωσης του αφτιού σας.

  1. Μεταμόσχευση μαλλιών

Τα δύο τρίτα όλων των ανδρών θα εμφανίσουν ανδρική φαλάκρα σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Ενώ μερικοί άνδρες είναι απόλυτα άνετοι με το φαινόμενο της φαλάκρας, άλλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα επιλέγοντας θεραπείες μεταμόσχευσης μαλλιών.

Οι προηγμένες θεραπείες μεταμόσχευσης μαλλιών όπως η FUE (Follicular Unit Extraction) μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να εξαλείψουν τα φαλακρά σημεία τους, ενώ αποκαθιστούν τις περιοχές που παρουσιάζουν τριχόπτωση. Αυτό μπορεί να δώσει στους άνδρες μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση γλουτών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ραδιοσυχνότητες RF: Τι είναι και τι προσφέρουν

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.