Μπότοξ λαιμού: Πώς λειτουργεί;

μπότοξ λαιμού

Το ενέσιμο μπότοξ, οι περισσότεροι το συνδέουν με την πλαστική χειρουργική του προσώπου και την απόκτηση μιας πιο νεανικής όψης. Ωστόσο, παρά την κοινή πεποίθηση, το μπότοξ χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία του λαιμού. Όπως και στο υπόλοιπο σώμα, έτσι και στο λαιμό, η επιδερμίδα μπορεί να γίνει πιο χαλαρή και να χάσει τη νεανική της όψη. Έχετε σκεφτεί ποτέ το μπότοξ ως μια θεραπεία ανανέωσης του λαιμού;

Τι είναι το μπότοξ λαιμού;

Η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού πραγματοποιείται με την πάροδο του χρόνου. Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες χειρουργικές επιλογές, πολλοί φοβούνται να προβούν σε κάποια χειρουργική διαδικασία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μπότοξ είναι μια λύση για όσους δεν έχουν διαθέσιμο αρκετό χρόνο για ανάρρωση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το μπότοξ εγχέεται μέσω ένεσης στον οργανισμό, για τη σύσφιξη των μυών του λαιμού και για μια πιο σφιχτή και νεανική όψη.

Οι πλατισματικές γραμμές του λαιμού κα οι μύες της κάτω γνάθου του σαγονιού αποτελούν τα βασικά σημεία-στόχους της θεραπείας. Όταν το μπότοξ εγχέεται σε αυτά, θα παρατηρήσετε ότι η γραμμή του σαγονιού ανορθώνεται, καθώς και οι γωνίες του στόματος. Μόλις ο πλαστικός χειρούργος τοποθετήσει το υλικό σε αυτούς τους μύες, εκείνοι θα χαλαρώσουν και θα έχουν λιγότερη ένταση. Επομένως, θα δείχνουν πιο ομαλοί και πιο σφιχτοί. Έτσι, μειώνεται η εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης στην περιοχή του λαιμού και του σαγονιού.

μπότοξ λαιμού πριν μετά

Πώς λειτουργεί το μπότοξ;

Το μπότοξ αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες κατηγορίες θεραπείας στην πλαστική χειρουργική. Μόλις τοποθετηθεί στον οργανισμό, σταματά τα σήματα που ταξιδεύουν από τους μύες στα νεύρα. Οι μύες είναι πιο χαλαροί και βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Κατά μέσο όρο, το μπότοξ διαρκεί περίπου 3-6 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία περίπου 2-3 μήνες το χρόνο, προκειμένου να διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Είναι μια ιδανική επιλογή αν θέλετε να προβείτε σε μια διαδικασία για να δώσετε στον εαυτό σας μια πιο νεανική όψη χωρίς να προβείτε σε μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Λιπομεταφορά γλουτών: Ποια είναι τα οφέλη της;

Θεραπεία PRP: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.