Λιποαναρρόφηση: Είναι ορατά πιθανά σημάδια;

λιποαναρρόφηση σημάδια

Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται την λιποαναρρόφηση, αλλά ανησυχούν για πιθανά σημάδια. Βέβαια, λίγοι γνωρίζουν ότι τα σημάδια αυτά, είτε υποχωρούν, είτε δεν εμφανίζονται καθόλου. Αν σας ενδιαφέρει η λιποαναρρόφηση, είναι σημαντικοί οι ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Υποχωρούν τα σημάδια από την λιποαναρρόφηση;

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση σημαδιών. Μερικοί από αυτούς είναι η ηλικία και η γενετική της επιδερμίδας. Ορισμένοι ασθενείς δεν εμφανίζουν καθόλου, ενώ άλλοι εμφανίζουν ορατά σημάδια. Ωστόσο, αυτά τα ορατά σημάδια, στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρούν έπειτα από περίπου έξι μήνες.

Τα σημάδια της λιποαναρρόφησης είναι ελάχιστα και μικρά

Βασικά, στις περισσότερες περιπτώσεις οι τομές είναι αρκετά μικρές, επομένως και η ουλή. Βέβαια, το μέγεθος και ο αριθμός των τομών εξαρτάται από την τεχνική της λιποαναρρόφησης που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

λιποαναρρόφηση σημάδια θεραπεία

Τοποθέτηση τομών σε διακριτικά σημεία

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί τοποθετούν τις τομές σε διακριτικά σημεία, μη εύκολα ορατά. Ανάλογα με το σημείο του σώματος, πραγματοποιούν τις τομές σε σημεία που είναι εύκολη η φυσική τους κάλυψη. Ένα παράδειγμα αποτελεί η γραμμή του μπικίνι ή ο ομφαλός.

Προσοχή κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας

Η τήρηση των οδηγιών για τη λιποαναρρόφηση είναι σημαντική για τη μη εμφάνιση σημαδιών. Πολλοί ασθενείς φορούν ιμάντα συμπίεσης για λίγες εβδομάδες. Ακόμη, οι γιατροί συστήνουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Αυτές οι πρακτικές επιταχύνουν τη διαδικασία αποθεραπείας, μειώνουν το πρήξιμο και τα σημάδια. Οι τακτικές επισκέψεις ή η επικοινωνία με τον γιατρό διαβεβαιώνουν την καλή ανάρρωση και διατηρούν την εμφάνιση σημαδιών στο ελάχιστο.

Αφαίρεση των πιθανών σημαδιών

Σε περίπτωση μη υποχώρησης των σημαδιών από τη λιποαναρρόφηση, υπάρχουν διάφορες θεραπείες για τη μείωση της εμφάνισης τους. Μερικές από αυτές είναι και οι θεραπείες με laser.

Διαβάστε ακόμη:

Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα: Τι είναι και τι προσφέρει;

Λιποαναρρόφηση στην κοιλιά: Διαφορές με κοιλιοπλαστική

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.