Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου: Πόσο αποτελεσματική είναι; Με την πάροδο του χρόνου, οι ιστοί που συγκρατούν το λίπος στην περιοχή των ματιών αρχίζουν να εξασθενούν. Η γύρω επιδερμίδα, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζει χαλάρωση. Όλες αυτές οι αλλαγές δημιουργούν την εμφάνιση των πρησμένων βλεφάρων, αλλά και την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Επιπλέον, ορισμένοι ασθενείς χάνουν όγκο κάτω κάτω από την περιοχή των ματιών, αποκτώντας μια πιο «κουρασμένη» όψη. Σε περίπτωση εμφάνισης αυτών των ζητημάτων, η βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου;

Γνωστή και ως κάτω βλεφαροπλαστική, η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου είναι μια αισθητική επέμβαση, ειδικά σχεδιασμένη για την επίλυση των ζητημάτων που είναι υπεύθυνα για τα σημάδια της γήρανσης γύρω από τα βλέφαρα. Στόχος της επέμβασης είναι η απόκτηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης. Πιο αναλυτικά, η κάτω βλεφαροπλαστική επιλύει τα εξής ζητήματα:

Σε πολλές περιπτώσεις, η θεραπεία συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες, όπως η άνω βλεφαροπλαστική, το facelift ή ακόμη και θεραπείες laser για τη βελτίωση της περιοχής των ματιών.

βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου μαύροι κύκλοι

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάρρωσης;

Έπειτα από την επέμβαση, είναι λογικό να περιμένετε πρήξιμο ή μώλωπες στην περιοχή. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν με την πάροδο των ημερών. Ο πλαστικός σας χειρουργός θα σας χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση δυσφοριών. Έπειτα από 5-10 ημέρες θα επιστρέψετε και πάλι στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση ή τη συμμετοχή σε σπορ για λίγες εβδομάδες, μέχρι την ολοκλήρωση της ανάρρωσης.

Υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ουλής;

Η εμφάνιση της ουλής εξαρτάται όχι μόνο από τη μέθοδο που θα ακολουθήσει ο γιατρός για την επέμβαση, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο, αλλά και η τήρηση των οδηγιών μετά από την επέμβαση. Ακόμη και αν ο γιατρός πραγματοποιήσει εξωτερική τομή για την βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων, θα την πραγματοποιήσει σε σημεία του ματιού που αναρρώνουν πολύ αποτελεσματικά. Έπειτα από την ανάρρωση, είναι πολύ δύσκολο για τις ουλές να ξεχωρίζουν από την επιδερμίδα.

Με πληροφορίες από: cytryneyelidsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπείες ματιών: 2+1 επιλογές για αντιγήρανση

Αυξητική χειλιών: 3+1 θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.