Πλαστική στα αυτιά: Θεραπείες που πραγματοποιούνται

πλαστική αυτιά

Ποιες είναι οι πιο βασικές θεραπείες για την πλαστική χειρουργική στα αυτιά; Είμαστε σίγουροι πως αν τα προεξέχοντα ή αλλιώς τα «πεταχτά αυτιά» εμποδίζουν την καλή ποιότητα ζωής σας ή του παιδιού σας, θα έχετε σκεφτεί την επανορθωτική χειρουργική για την αποκατάσταση του φυσικού σχήματος των αυτιών. Οι παρακάτω θεραπείες, βελτιώνουν το φυσικό σχήμα, τη θέση, αλλά και τις αναλογίες των αυτιών.

  1. Ωτοπλαστική

Τα προεξέχοντα αυτιά επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση και προκαλούν το αίσθημα της ντροπής, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Η πλαστική χειρουργική στα αυτιά, και πιο συγκεκριμένα η ωτοπλαστική είναι σε θέση να διορθώσει αυτί το συναίσθημα, πριν ακόμη από την ηλικία των 6 ετών. Ωστόσο, μην ανησυχείτε. Ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει την επέμβαση σε κάθε ηλικία. Αυτό περιλαμβάνει και τα ενήλικα χρόνια ενός ασθενή, με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο ειδικός πραγματοποιεί τις τομές στο πίσω μέρος της κεφαλής. Επομένως, δεν είναι ορατές οι ουλές. Στη συνέχεια, τοποθετεί τον χόνδρο του αυτιού σε μια πιο ευνοϊκή θέση κοντά στο κεφάλι. Έπειτα από την επέμβαση, οι ασθενείς φορούν έναν ειδικό επίδεσμο για αρκετές ημέρες. Οι περισσότεροι εξ αυτών επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε διάστημα μιας περίπου εβδομάδας.

πλαστική αυτιά θεραπείες

  1. Αποκατάσταση λοβού

Ένας λοβός με «σκίσιμο» ή με την εμφάνιση ενός αρκετά μεγάλου κενού από τη χρήση σκουλαρικιών μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί με την ελάχιστη δυσφορία. Η αποκατάσταση του λοβού είναι μια γρήγορη και εύκολη πλαστική χειρουργική θεραπεία στα αυτιά, που σε πολλές περιπτώσεις ο ειδικός πραγματοποιεί στο γραφείο του. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα, και είναι ανώδυνη. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Έπειτα από την επέμβαση, οι ασθενείς επιστρέφουν σχεδόν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Έπειτα από περίπου 3 μήνες, μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει εκ νέου piercing.

Με πληροφορίες από: ohsu.edu

Διαβάστε ακόμη:

Λοβός αυτιού: Τι περιλαμβάνει η χειρουργική αποκατάσταση;

Πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα; 3+1 θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.