Ρυτίδες στο μέτωπο: Αντιμετωπίζονται με brow lift;

ρυτίδες μέτωπο

Οι ρυτίδες στο μέτωπο μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια ποικιλία θεραπειών. Είτε είναι οι χειρουργικές θεραπείες, όπως η ανόρθωση του μετώπου (brow lift), είτε οι μη χειρουργικές θεραπείες, όπως το Botox, που λειτουργούν κι εκείνες αρκετά αποτελεσματικά. Για το Botox σίγουρα έχετε ακούσει πολλά. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το brow lift.

Τι προκαλεί την εμφάνιση των ρυτίδων;

Οι ρυτίδες προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών του προσώπου. Καθώς συσπάλλονται οι μύες γύρω από τα φρύδια, αρχίζουν και σχηματίζονται ρυτίδες.

Το brow lift μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση ανθρώπων όλων των ηλικιών που έχουν ρυτίδες έκφρασης ή λεπτές γραμμές, καθώς και αυτών που έχουν αρχίσει να σχηματίζουν ρυτίδες από το άγχος ή την δραστηριότητα των μυών. Ακόμη, το brow lift μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της περίσσειας δέρματος στις άνω βλεφαρίδες.

ρυτίδες μέτωπο browlift

Θα αφαιρέσει το brow lift τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Έπειτα από το brow lift, θα παρατηρήσετε μια πιο σφιχτή και πιο ανορθωμένη εμφάνιση στο μέτωπο με λιγότερες ρυτίδες. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο και εμφάνιση μώλωπα για περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από τη θεραπεία.  Μέσα στους επόμενους μήνες, θα παρατηρήσετε πιο ανανεωμένο το πρόσωπο σας, καθώς τα αποτελέσματα θα γίνονται όλο και περισσότερο ορατά.

Είναι το brow lift κατάλληλο για εσάς;

Ο στόχος του brow lift είναι η σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας, να μειωθούν οι ρυτίδες στο μέτωπο και να γίνει ανόρθωση των φρυδιών που έχουν αρχίσει να «πέφτουν». Αν κριθεί απαραίτητο, ο χειρούργος αφαιρεί κομμάτι των μυών που προκαλεί την εμφάνιση των ρυτίδων γύρω από το μεσόφρυο για να δημιουργήσει ένα πιο όμορφο αισθητικά φρύδι και μια πιο χαλαρή έκφραση. Ένας από τους βασικούς στόχους που έχουν οι περισσότεροι ασθενείς, πέρα από τη μείωση των ρυτίδων του μετώπου είναι η ανανέωση των ματιών και η δημιουργία μιας πιο ξεκούραστης και νεανικής όψης.

ρυτίδες μέτωπο πλαστική

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη συζήτηση με τον πλαστικό σας χειρούργο;

Σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς θα συζητήσετε με τον πλαστικό σας χειρούργο είναι:

  • Ο τύπος της επιδερμίδας σας
  • Το ιατρικό υπόβαθρο σας
  • Ο βαθμός της ελαστικότητας του δέρματος σας
  • Ο ρυθμός ανάρρωσης σας
  • Η ηλικία
  • Ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της επέμβασης

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική με νήματα: Μη χειρουργική θεραπεία Aptos

Πλαστική δοντιών: 4+1 θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.