Πλαστική στα μάτια: 5+1 θεραπείες που περιλαμβάνει

πλαστική στα μάτια

Η περιοχή γύρω από τα μάτια, ίσως περισσότερο από τα υπόλοιπα σημεία του σώματος, είναι αυτή που αναδεικνύει τη διάθεση σας. Αυτή η περιοχή είτε σας δείχνει ξεκούραστους, είτε κουρασμένους, χαρούμενους, θυμωμένους, νέους, ή και πρόωρα γερασμένους. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλαστική χειρουργική στα μάτια είναι από τις πρώτες επεμβάσεις στο πρόσωπο που θα σκεφτεί κανείς να προχωρήσει. Η πλαστική στα μάτια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των πρησμένων ματιών ή των ματιών με σακούλες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια, αναλόγως με το είδος της θεραπείας. Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς θεραπείες για τα μάτια;

  1. Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στα μάτια. Για την άνω βλεφαροπλαστική, η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μικρής τομής για την αφαίρεση και τον ανασχηματισμό του περίσσιου δέρματος, μυών και λίπους που αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί και στην κάτω βλεφαρίδα. Με την πάροδο του χρόνου, ο ιστός που συγκρατεί το λίπος στη θέση του αρχίζει να χαλαρώνει. Το λίπος αρχίζει να προεξέχει, δίνοντας την εμφάνιση των σακούλων κάτω από τα μάτια.

πλαστική στα μάτια σακούλες

  1. Laser και chemical peeling

Η ανανέωση της επιδερμίδα μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς βλεφαροπλαστική. Οι κατάλληλες μέθοδοι είναι το laser ή το χημικό peeling. Και οι δύο τύποι θεραπείας περιλαμβάνουν την επιλεκτική καταστροφή των κυττάρων της επιδερμίδας για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Και οι δύο θεραπείες έχουν ως αποτέλεσμα προσωρινή ερυθρότητα στις βλεφαρίδες και το πρόσωπο, που θα υποχωρήσει σταδιακά. Ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

  1. Brow Lift

Το brow lift μπορεί να διορθώσει τα φρύδια που έχουν αρχίσει να «πέφτουν», με αποτέλεσμα μια πιο κουρασμένη ή θυμωμένη όψη. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για αυτή την επέμβαση. Πιο γνωστή είναι η αφαίρεση του περίσσιου λίπους πάνω από την άνω βλεφαρίδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, πραγματοποιείται ανύψωση του φρυδιού για να επανέλθει στην αρχική του θέση. Αυτού του είδους η θεραπεία γίνεται υπό πλήρη αναισθησία, και το διάστημα της ανάρρωσης ανέρχεται σε περίπου 1 εβδομάδα.

  1. Lift στα μάγουλα ή τα ζυγωματικά

Ένα lift στα μάγουλα ή τα ζυγωματκά μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της γήρανσης, και της επίδρασης της βαρύτητας, που προκαλούν στα μάγουλα να «πηγαίνουν» προς τα κάτω, παρασύροντας και τις βλεφαρίδες. Ένα lift στα μάγουλα ή στη μέση του προσώπου δίνει χαρίζει στήριξη και ανανεώνει την περιοχή κάτω από τα μάτια.

πλαστική στα μάτια σακούλες

  1. Ενέσεις με Botox ή με παρόμοια υλικά

Το ενέσιμο Botox ή τα ενέσιμα με παρόμοια υλικά μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες που σχηματίζονται στο πρόσωπο. Οι συσπάσεις των μυών «τραβούν» την επιδερμίδα και συμβάλλουν στον σχηματισμό εμφάνισης ρυτίδων. Το Botox, μπορεί να «μπλοκάρει» προσωρινά την επικοινωνία ανάμεσα στα νεύρα και τους μύες. Στα σημεία που θα τοποθετηθεί το Botox, οι μύες δε λαμβάνουν τα ίδια μηνύματα από τα νεύρα σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του σώματος. Έτσι, οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο εμφανείς. Το Botox και άλλα παρόμοια προϊόντα διαρκούν περίπου 3 μήνες.

  1. Ενέσιμα fillers

Θεωρείται μια ελάχιστα επεμβατική πλαστική στα μάτια, που δεν απαιτείται χειρουργείο. Τα ενέσιμα fillers μπορούν να «γεμίσουν» προσωρινά μια περιοχή του προσώπου και μειώνει την εμφάνιση των στατικών ρυτίδων, που εμφανίζονται όταν το πρόσωπο δεν κινείται. Τα fillers έχουν διάρκεια από τρεις μήνες, έως έναν χρόνο, ανάλογα με την περιοχή που έχουν τοποθετηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: Τι είναι το lip lift;

Πλαστική στη μύτη: Αλλαγές που περιλαμβάνει

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.