Ανδρικό ντύσιμο: Διαφορές ανάμεσα σε επίσημο και ημιεπίσημο

ανδρικό ντύσιμο ημιεπίσημο

Σε έναν κόσμο γεμάτο από fashion statements, η έννοιες επίσημο και ανεπίσημο ανδρικό ντύσιμο μοιάζουν να έχουν πολλές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους και πολλούς κανόνες. Ωστόσο, και τα δύο είδη συνεπάγονται από κάποιους κανονισμούς που θα πρέπει κάθε άνδρας να υπακούει αν θέλει να ξεχωρίζει στις εμφανίσεις του.

Το επίσημο ανδρικό ντύσιμο είναι κομψός, αλλά με περισσότερους κανόνες. Αντίθετα, το ημιεπίσημο ντύσιμο δίνει περισσότερο χώρο για να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ ενώ παραμένετε κομψοί. Παρόλα αυτά μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν τι ακριβώς είναι αυτά τα δύο στυλ και ποιες είναι οι διαφορές τους, τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω.

Τι είναι το ανδρικό ημιεπίσημο ντύσιμο;

Επιλέγεται από την πλειοψηφία των νέων ανδρών, που τους αρέσει ένα πιο «έξυπνο στυλ». Αυτό σημαίνει ένα κομψό ντύσιμο μαζί με μια προσωπική πινελιά. Ενώ πολλοί πιστεύουν ΄τοι αυτό το στυλ βρίσκεται στη μέση από το επίσημο και ανεπίσημο ντύσιμο, στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στο επίσημο Σκεφτείτε ένα σακάκι με ένα ασορτί παντελόνι, κοστούμι δύο κομματιών (με ή χωρίς γραβάτα), τετράγωνες τσέπες, ρολόι και είστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Για βραδινά event, τα σκούρα χρώματα είναι καλύτερα. Ωστόσο, για κάποιο event μέσα στη μέρα, τα πιο ανοιχτά χρώματα ταιριάζουν περισσότερο. Αν θέλετε να είστε στυλάτοι με ένα ανεπίσημο ανδρικό ντύσιμο, θα πρέπει να ενσωματώσετε και τα κατάλληλα παπούτσια.  Το ημιεπίσημο ντύσιμο σας δίνει μεγαλύτερη ευλυγισία όσον αφορά τα χρώματα, τα μοτίβα, τα υλικά, ακόμη και το styling, καθώς αποτελεί μια πιο χαλαρή εκδοχή του επίσημου ντυσίματος. Επιπλέον, μπορείτε να συμπληρώσετε αξεσουάρ που επιθυμείτε.

ανδρικό ντύσιμο σακάκι

Τι είναι το ανδρικό επίσημο ντύσιμο;

Συνώνυμο με το μαύρο και το αυστηρό dress code, το ανδρικό επίσημο ντύσιμο είναι για τα επίσημα event που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα κομψοί. Σήμα κατατεθέν του, το κοστούμι ή το σμόκιν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό. Για παράδειγμα, ένα μπλε σμόκιν διατηρεί το αναγνωρισμένο επίσημο dress code με μια πινελιά ανεπίσημου ντυσίματος. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα πρέπει να λείπει το παπιγιόν. Συνδυάστε το με ένα tailess jacket και ένα γιλέκο σε περίπτωση που το παπιγιόν είναι μαύρο.

ανδρικό ντύσιμο επίσημο

Ποια είναι η διαφορά τους;

Η βασική διαφορά ανάμεσα στο επίσημο ανδρικό ντύσιμο και το ημιεπίσημο ντύσιμο είναι λεπτή, αλλά σημαντική. Το ημιεπίσημο ντύσιμο δίνει περισσότερο χώρο για προσωπική έκφραση, αλλά έχει επίσημα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ένα κοστούμι ή ένα σακάκι. Από την άλλη, το επίσημο ντύσιμο έχει αυστηρούς κανόνες, χωρίς να δίνει πολύ χώρο για προσωπική έκφραση.

Διαβάστε ακόμη:

Ανδρικό άρωμα: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

Της αρέσω; 4+1 σημάδια φλερτ από γυναίκα