Πλαστική μύτης: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

πλαστική μύτης ηλικία

Άσχετα από την ηλικία, την καταγωγή ή την κοινωνική κατάσταση, η πλαστική μύτης είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πλαστικές επεμβάσεις του προσώπου. Υπάρχει όμως κάποιο όριο ηλικίας στην πλαστική μύτης; Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία που μπορεί να προχωρήσει κανείς σε ρινοπλαστική;

Η ιδανική ηλικία για πλαστική μύτης

Ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη ηλικία για ρινοπλαστική, το διάστημα ανάμεσα στην ηλικία 18-40 ετών θεωρείται το κατάλληλο εύρος. Μέχρι το παραπάνω διάστημα θα έχει αναπτυχθεί ο ασθενής τόσο σωματικά, όσο και διανοητικά. Επιπλέον, η επιδερμίδα διατηρεί ακόμη την νεανική της ελαστικότητα. Αυτή η ελαστικότητα καθιστά πιο εύκολη τη μύτη για αλλαγές, για γρήγορη ανάρρωση, καθώς και για την μείωση των κινδύνων εμφάνισης επιπλοκών.

Ενώ το παραπάνω διάστημα είναι το ιδανικό, νεότεροι ή μεγαλύτεροι ασθενείς είναι ιδανικοί υποψήφιοι για την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρούργος, με βάση την εξέταση, θα λάβει υπόψη του και άλλους παράγοντες.

πλαστική μύτης κατάλληλη ηλικία

Πόσο νέοι θα πρέπει να είστε για μια πλαστική μύτης;

Ο βασικός παράγοντες σχετικά με την καταλληλόλητα για την πλαστική μύτης δεν είναι τόσο η ηλικία, αλλά η διαβεβαίωση ότι η μύτη έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη της. Τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ορατά σε μια πλήρως σχηματισμένη μύτη.

Τα κορίτσια τείνουν να αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ότι τα αγόρια. Επομένως, μπορούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική πιο γρήγορα από ότι τα αγόρια. Σε κάποιες περιπτώσεις, η τυπική ηλικία για να περιμένετε είναι μέχρι ένα κορίτσι να φτάσει στην ηλικία περίπου των 16 ετών. Για τα αγόρια, αυτή η ηλικία είναι περίπου τα 17-18. Όμως, η κατάλληλη ηλικία, ανεξαρτήτως φύλου, διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

Η ανάπτυξη της μύτης δεν είναι ο μόνος παράγοντας για μια πλαστική επέμβαση σε έναν νεαρό ασθενή. Είναι εξίσου σημαντικό να υπολογιστεί και η ωριμότητα του. Είναι συναισθηματικά έτοιμοι να διαχειριστούν μια μεγάλη αισθητική αλλαγή;

πλαστική μύτης ηλικία μεγάλη

Μπορεί να είστε υπερβολικά μεγάλοι για ρινοπλαστική;

Πολλοί ασθενείς άνω την ηλικία των 40 σκέφτονται να προχωρήσουν σε πλαστική μύτης. Μην ανησυχείτε, δεν περιμένατε πάρα πολύ καιρό. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για αυτή την επέμβαση. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να καταλάβετε ότι η προσέγγιση και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι ο χρόνος ανάρρωσης διαρκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τους πιο μεγάλους ασθενείς. Οι τομές δεν αναρρώνουν τόσο γρήγορα, το πρήξιμο υποχωρεί πιο αργά, και η επιδερμίδα δεν επανέρχεται με τον ίδιο ρυθμό που επανερχόταν.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες δεν επηρεάζουν μόνο την ανάρρωση, αλλά και τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν έμπειρο πλαστικό χειρούργο με εμπειρία στην πιο ώριμη επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική στη μύτη: Τι να περιμένετε έπειτα από την επέμβαση

Πλαστική μύτης με υαλουρονικό: Τι περιλαμβάνει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.