Πλαστική χειρουργική στα ζυγωματικά: Ενθέματα vs fillers

πλαστική χειρουργική ζυγωματικά

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια αισθητική επέμβαση για να αλλάξετε την εμφάνιση του προσώπου σας, ίσως έχετε ακούσει αυτά τα δύο στο παρελθόν: την τοποθέτηση fillers και την πλαστική χειρουργική στα ζυγωματικά με την τοποθέτηση ενθεμάτων.

Τόσο τα ενθέματα, όσο και τα fillers μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου, κάνοντας το πιο γεμάτο, με μεγαλύτερο όγκο και πιο νεανικό. Και τα δύο είδη θεραπείας είναι ιδιαίτερα ασφαλή. Η επιλογή σχετικά με το ποια θεραπεία είναι η κατάλληλη για εσάς εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

Τι είναι το filler;

Το filler είναι ένα ασφαλές gel το οποίο τοποθετεί ένας ειδικός μέσω ένεσης στο πρόσωπο σας. Δε χρειάζεται να προχωρήσετε σε μια χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα μπορούν να έχουν διάρκεια έως δύο χρόνια. Σε αντίθεση με τις ενέσιμο Botox, τα fillers δίνουν όγκο στην επιδερμίδα και της δίνουν μια πιο «γεμάτη» όψη.

Τι είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση με τη χρήση ενθεμάτων;

Τα ενθέματα του προσώπου, συνήθως κατασκευασμένα από σιλικόνη ή κάποιο άλλο ασφαλές υλικό που ο πλαστικός χειρούργος τοποθετεί κάτω από την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Η διάρκεια των fillers προσώπου είναι μόνιμη. Παραδείγματα αντίστοιχων ενθεμάτων, είναι αυτά του πηγουνιού ή των χειλιών.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο θεραπειών;

πλαστική χειρουργική ζυγωματικά ενθέματα

  1. Αριθμός των θεραπειών

Αυτή ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα fillers και τα ενθέματα. Αν προχωρήσετε σε μια πλαστική επέμβαση στα ζυγωματικά με τη χρήση ενθεμάτων, η θεραπεία θα πραγματοποιηθεί μια φορά.

Αν επιλέξετε να προχωρήσετε σε θεραπεία fillers, θα χρειαστείτε περισσότερες από μια συνεδρίες για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι ασθενείς που προχωρούν σε μια θεραπεία με fillers, προχωρούν σε 2-5 θεραπείες.

  1. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων

Αυτή είναι μια ακόμη διαφορά ανάμεσα στα ενθέματα του προσώπου και τα fillers. Τα αποτελέσματα από μια πλαστική χειρουργική στα ζυγωματικά με χρήση ενθεμάτων έχει μεγάλη διάρκεια. Από την άλλη, τα αποτελέσματα από τη χρήση fillers συνήθως έχουν διάρκεια περίπου 6 μήνες έως 2 χρόνια.

πλαστική χειρουργική ζυγωματικά fillers

  1. Διάρκεια της ανάρρωσης

Η διάρκεια της ανάρρωσης από τα fillers είναι λίγες ώρες. Ωστόσο, η διάρκεια της ανάρρωσης από την τοποθέτηση ενθεμάτων. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται περίπου 3-6 εβδομάδες για την ανάρρωση.

  1. Αντιστροφή των αποτελεσμάτων

Οι περισσότεροι ασθενείς που προχωρούν σε θεραπεία με fillers και ενθέματα επιθυμούν να έχουν μόνιμα αποτελέσματα. Ωστόσο, αν κάποιος αλλάξει γνώμη και θέλει το πρόσωπο του να δείχνει διαφορετικό, θα χρειαστεί να προχωρήσει να σε μια ακόμη θεραπεία για την αφαίρεση των ενθεμάτων στο πρόσωπο του. Τα fillers από την άλλη, διαλύονται από μόνα τους με την πάροδο του χρόνου.

Με πληροφορίες από: healthcare.utah.edu

Διαβάστε ακόμη:

Mini facelift: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: Μόνιμη αύξηση vs Lip fillers

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.