Οξυγονοθεραπεία προσώπου: 6+1 οφέλη

οξυγονοθεραπεία προσώπου

Η οξυγονοθεραπεία προσώπου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trends στο face treatment αυτή τη στιγμή. Αυτή η θεραπεία είναι σχεδιασμένη για τη θρέψη της επιδερμίδας και την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Περιλαμβάνει ένα μηχάνημα που «ψεκάζει» μόρια οξυγόνου υψηλής συγκέντρωσης στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας σας. Το οξυγόνο που εφαρμόζεται στο πρόσωπο και τον λαιμό είναι εμποτισμένο με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και βοτανικά εκχυλίσματα. Ποια οφέλη όμως έχει η οξυγονοθεραπεία προσώπου στην επιδερμίδα;

  1. Ενισχύει την παραγωγή οξυγόνου

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που προκαλεί στα κύτταρα να μένουν ενωμένα, χαρίζοντας δύναμη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας. Όταν το κολλαγόνο εξασθενήσει, με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται ρυτίδες. Η ενίσχυση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα την κάνει πιο ήπια, ενώ μειώνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

  1. Η επιδερμίδα αποτοξινώνεται

Η οξυγονοθεραπεία βοηθά την επιδερμίδα να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που είναι εμποτισμένες σε αυτό. Αυτό ενισχύει την διαδικασία αποτοξίνωσης της επιδερμίδας, μειώνει τις επιπτώσεις που επιφέρει η ρύπανση, η έκθεση από τον ήλιο, ενώ βοηθά στην επανόρθωση και την αναγέννηση των κυττάρων.

οξυγονοθεραπεία προσώπου θεραπεία

  1. Επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων

Τα κύτταρα της επιδερμίδας έχουν περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. Πεθαίνουν, και τα νέα κύτταρα τα αντικαθιστούν. Το οξυγόνο είναι σημαντικό για την αναγέννηση των κυττάρων. Αυξάνεται ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσονται τα νέα κύτταρα. Αυτό, συμβάλλει στη θεραπεία των κυττάρων. Η οξυγονοθεραπεία προσώπου χαρίζει μια έξτρα δόση οξυγόνου στα κύτταρα της επιδερμίδας σας, συμβάλλοντας στη γρήγορη αλλαγή των κυττάρων.

  1. Δεν υπάρχουν επίπονες παρενέργειες

Αυτή η θεραπεία είναι αρκετά ήπια για την επιδερμίδα σας και δεν προκαλεί παρενέργειες, όπως ερεθισμούς, ερυθρότητα, πρήξιμο, ενόχληση ή αίσθηση ότι «καίει». Είναι κατάλληλη για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και για όσους θέλουν να αποφύγουν κάποια θεραπεία με χημικά προϊόντα.

  1. Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Η συνεχής έκθεση στον ήλιο, τη ρύπανση, την σκόνη αφαιρεί από την επιδερμίδα τα φυσικά ενυδατικά της στοιχεία. Αυτό την κάνει πιο ξηρή. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, αυτοί οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την επιδερμίδα σας. Η οξυγονοθεραπεία προσώπου ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, αποκαθιστά την ισορροπία του ph και χαρίζει μια ασπίδα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

οξυγονοθεραπεία προσώπου οφέλη

  1. Η επιδερμίδα σας γίνεται έξτρα φωτεινή

Αυτή η θεραπεία αφαιρεί όλες τις ακαθαρσίες από την επιδερμίδα (την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας), ενισχύοντας την παραγωγή οξυγόνου. Επιπλέον, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, ανοίγει τους φραγμένους πότους και επαναφέρει αυτό το φυσικό ζεστό χρώμα στα μάγουλα σας.

  1. Θεραπεύει την ακμή

Η ακμή σχηματίζεται όταν είναι φραγμένοι οι πόροι και έχουν παγιδευτεί έλαια σε βρωμιά σε αυτού, προκαλώντας τη διεύρυνση των πόρων. Η οξυγονοθεραπεία προσώπου συμβάλλει στη συρρίκνωση των πόρων και δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα να απορροφήσει τη σκόνη και τους ρύπους. Ως αποτέλεσμα, παραμένει λαμπερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα έχετε ενοχλητικά σπυράκια και ακμή.

Διαβάστε ακόμη:

Χημικό peeling: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φωτοθεραπεία- IPL Facial: Τι είναι και τι προσφέρει

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.