Οξυγονοθεραπεία προσώπου: Τι είναι και τι προσφέρει

οξυγονοθεραπεία προσώπου

Ένα νέο trend έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την περιποίηση προσώπου, η οξυγονοθεραπεία προσώπου. Πολλές celebrities έχουν δηλώσει fans αυτής της θεραπείας. Ανάμεσα σε αυτές και η Madonna και η Ashley Graham.

Η οξυγονοθεραπεία προσώπου:

  • Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Η επιδερμίδα δείχνει πιο νεανική

Τι είναι η οξυγονοθεραπεία προσώπου;

Η οξυγονοθεραπεία προσώπου εκτελείται συνήθως από δερματολόγο. Θεωρείται μια «αισθητική» μέθοδος, καθώς δεν χρειάζεται κάποιο ενέσιμο και δε χρησιμοποιούνται χημικά.

οξυγονοθεραπεία προσώπου διαδικασία

Πώς λειτουργεί

Το σώμα χρειάζεται οξυγόνο για να λειτουργεί σωστά. Η θεωρεία πίσω από την οξυγονοθεραπεία προσώπου είναι ότι τα κύτταρα της επιδερμίδας που θα οξυγονωθούν μέσω αυτής της θεραπείας θα είναι πιο φωτεινά και υγιή.

Η διαδικασία

Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, ο δερματολόγος θα καθαρίσει και θα απολεπίσει το πρόσωπο. Συνήθως, χρησιμοποιείται μια ράβδος για να μεταφέρει ένα «κύμα» από οξυγόνο σε υψηλή πίεση στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Επιπλέον, τοποθετούνται serum, που συνήθως περιέχουν υαλουρονικό οξύ, είτε με αυτή τη ράβδο, είτε έπειτα από την επαφή του οξυγόνου με το πρόσωπο.

οξυγονοθεραπεία προσώπου δερματολόγος

Διάρκεια της θεραπείας

Η διάρκεια της θεραπείας διαφέρει από δερματολόγο σε δερματολόγο, και φυσικά από τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Κατά μέσο όρο, μια θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα.

Χρόνος ανάρρωσης

Σε αντίθεση με τις περισσότερες επεμβατικές θεραπείες, δεν υπάρχουν παρενέργειες, ούτε κάποιος απαιτούμενος χρόνος ανάρρωσης. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας επιτρέψει να προσθέσετε makeup μετά τη θεραπεία αν το επιθυμείτε.

Πόσο συχνά χρειάζεται να πραγματοποιείτε συνεδρίες;

Πολλοί δερματολόγοι συστήνουν να κάνετε θεραπείες μια φορά τον μήνα. Η οξυγονοθεραπεία προσώπου δεν είναι τόσο απολεπιστική όσο τα υπόλοιπα είδη θεραπειών.

Η οξυγονοθεραπεία προσώπου είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την επιδερμίδα νεανική και υγιή. Ορισμένοι δερματολόγοι προτείνουν στους ασθενείς να ξεκινήσουν αυτού του είδους τη θεραπεία όσο διανύουν τη δεκαετία των 20.

Φυσικά, μπορείτε να προβείτε σε μια θεραπεία οξυγονοθεραπείας σε οποιαδήποτε δεκαετία της ζωής σας βρίσκεστε. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια, ίσως χρειαστεί να προβείτε σε πιο δυνατές θεραπείες, όπως μια θεραπεία laser, μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, ή μια θεραπεία με χημικό peeling.

Διαβάστε ακόμη:

Brow Lift: Η τάση για καλοσχηματισμένο σχήμα φρυδιών

Αυξητική γλουτών με υαλουρονικό οξύ: Ο οδηγός