Κούνια μωρού: 4+1 tips για να είναι ασφαλής

κούνια μωρού

Η κούνια του μωρού είναι σημαντικό να είναι άνετη και να του παρέχει ένα χαλαρό περιβάλλον, που θα μπορεί να κοιμάται με άνεση και έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σωστά. Θα πρέπει ακόμη να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια που χρειάζεται το μωρό σας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις για να είναι το μωρό σας ασφαλές μέσα στην κούνια του. Εξάλλου, η ασφάλεια του μωρού είναι ο στόχος.

  1. Η πλάτη είναι η καλύτερη

Το μωρό θα πρέπει να κοιμάται ανάσκελα μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 12 μηνών. Παρόλα αυτά, μόλις μάθει να γυρνάει από πίσω προς τα μπροστά, μπορείτε να το αφήσετε να κοιμάται μπρούμυτα.

  1. Swaddle με Ασφάλεια

Τους πρώτους μήνες, το swaddling θα βοηθήσει το μωρό σας να κάνει πιο βαθύ ύπνο. Βεβαιωθείτε ότι επιπλέον υλικό τοποθετείται κάτω από το μωρό σας κατά τη διάρκεια του swaddle. Μόλις το μωρό σας ξεκινήσει να γυρνάει, θα χρειαστεί να σταματήσετε το swaddling.

κούνια μωρού κουβέρτες

  1. Αντίο έξτρα διακόσμηση

Η κούνια του μωρού θα πρέπει να είναι ελεύθερη από τα πολλά μαξιλάρια, τις κουβέρτες και τα παιχνίδια. Τα επιπλέον αντικείμενα, ειδικά αυτά που είναι γεμισμένα, αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου του μωρού που σχετίζεται με τον ύπνο Ενώ μπορεί να φαίνεται πολύ γλυκό αν επιλέγετε χαριτωμένα διακοσμητικά για την κούνια του μωρού σας για να ταιριάζουν με το βρεφικό δωμάτιο, είναι ένα αξεσουάρ που μπορείτε να παραλείψετε.

Το μωρό σας χρησιμοποιεί πιπίλα το βράδυ; Αν ανησυχείτε μήπως η πιπίλα πέσει ανάμεσα από τα κάγκελα της κούνιας, δοκιμάστε μια επένδυση κούνιας με πλέγμα. Η πιπίλα θα μείνει μέσα στην κούνια, ενώ το μωρό σας θα κοιμάται με άνεση σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα μπορεί να αναπνέει.

Φοβάστε ότι μπορεί να φύγει η κουβέρτα του μωρού σας μέσα στο βράδυ και ότι θα κρυώσει; Βεβαιωθείτε ότι το βρεφικό δωμάτιο έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, ότι το μωρό σας είναι ντυμένο με ζεστά ρούχα αν είναι απαραίτητο. Φροντίστε μόνο να μη δημιουργήσετε μια υπερβολικά ζεστή θερμοκρασία. Ένας σάκος ύπνος είναι μια καλή εναλλακτική για να βάζετε το μωρό σας για ύπνο.

κούνια μωρού ύπνος

  1. Όσο πιο χαμηλά, τόσο καλύτερα

Στις περισσότερες κούνιες το στρώμα του μωρού προσαρμόζεται. Το υψηλότερο επίπεδο είναι πιο εύκολο για τους γονείς, γιατί θα φτάνουν πιο εύκολα στο μωρό. Καθώς το μωρό αρχίζει να μαθαίνει να κινείται, θα χρειαστεί να αξιολογήσετε εκ νέου το ύψος του στρώματος.

Το κεφάλι του μωρού δε θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος της κούνιας αν είναι στα τέσσερα. Μόλις το μωρό μπορεί να σταθεί, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το στρώμα στο χαμηλότερο επίπεδο, προκειμένου να αποτρέψετε το μωρό από το να σκαρφαλώνει.

  1. Δημιουργείστε μια ρουτίνα

Το πιο σημαντικό πράγμα για την ασφάλεια στην κούνια του μωρού είναι να την εφαρμόζετε συστηματικά. Βεβαιωθείτε ότι είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον/την σύντροφο σας, τους παππούδες και όσους φροντίζουν το μωρό σας σχετικά με τον τρόπο που κοιμάται και τα μέτρα ασφαλείας στην κούνια.

Μόλις βεβαιωθείτε ότι όλοι ακολουθούν την ίδια ρουτίνα με εσάς, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Σας αξίζει να κοιμάστε ήσυχοι, χωρίς να ανησυχείτε για τον τρόπο που κοιμάται το μωρό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο γιατρός: Πώς να επιλέξετε τον παιδίατρο σας

Απογαλακτισμός: Πότε και πώς να σταματήσετε να θηλάζετε