Περιποίηση νεογέννητου μωρού: 4+1 tips για να αποφύγετε το ξηρό δέρμα

περιποίηση νεογέννητου

Η περιποίηση του νεογέννητου μωρού είναι ιδιαίτερη. Η επιδερμίδα του είναι απαλή, ήπια, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αυτό σημαίνει είναι επιρρεπής στην ξηρότητα, ειδικά τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Ενώ η ξηρή επιδερμίδα δε δείχνει ωραία στο μωρό σας (όπως και στους υπόλοιπους ανθρώπους), δεν αποτελεί κάποιο λόγο ανησυχίας. Τι μπορείτε να κάνετε για την περιποίηση του μωρού σας προκειμένου να καταπολεμήσετε την ξηρότητα;

  1. Γρήγορο και ζεστό μπάνιο

Το μεγάλο σε διάρκεια μπάνιο με καυτό νερό απορροφά την ενυδάτωση από την επιδερμίδα του μωρού σας. Γεμίστε την μπανιέρα του με ζεστό, αλλά όχι καυτό νερό και επιλέξτε κάποιο σαπούνι που δεν έχει αρώματα για το μπάνιο του. Όταν έρθει η ώρα να το σκουπίσετε, κάντε απαλές και ήπιες κινήσεις.

περιποίηση νεογέννητου κρέμα

  1. Ενυδατώστε

Η περιποίηση του νεογέννητου μωρού έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Απλώστε ενυδατική κρέμα στο σώμα του έπειτα από το μπάνιο. Αν το δέρμα του μωρού σας είναι αρκετά ξηρό, επαναλάβετε μια φορά κατά τη διάρκεια της μέρας. Επιλέξτε κάποια υποαλλεργική κρέμα χωρίς άρωμα, καθώς έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εμφανίσουν ερεθισμούς.

  1. Κρατήστε το μωρό σας ενυδατωμένο

Η περιποίηση και η ενυδάτωση του νεογέννητου μωρού σας δεν πραγματοποιείται μόνο εξωτερικά.  Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει αρκετά υγρά από το μητρικό γάλα ή/και τη φόρμουλα. Αποφύγετε να του δώσετε νερό μέχρι να σας το επιτρέψει ο παιδίατρος σας. Συνήθως τα μωρά ξεκινούν να πίνουν νερό στην ηλικία των 6 περίπου μηνών.

περιποίηση νεογέννητου ενυδάτωση φόρμουλα

  1. Καλύψτε το σώμα του τον χειμώνα

Η επιδερμίδα που είναι εκτεθειμένη στον κρύο ξηρό αέρα είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα. Πριν βγείτε έξω για την καθιερωμένη βόλτα, καλύψτε το μωρό σας με ένα σκουφάκι και τα χέρια με γάντια.

  1. Προσαρμόστε τον αέρα στο σπίτι

Ο ζεστός αέρας από τις συσκευές όπως το air condition τείνει να ξηραίνει τον χώρο. Προμηθευτείτε με έναν υγραντήρα, προκειμένου να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα της υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους, και κυρίως στο δωμάτιο του.

Διαβάστε ακόμη:

Μωρό: 4+1 τρόποι που ξεκινάει να μπουσουλάει

Εργαζόμενη μητέρα: 6+1 tips να συνδυάσετε καριέρα και φροντίδα μωρού