Μωρό και ύπνος: Tips διαχείρισης μωρού που δεν κοιμάται

μωρό ύπνος

Μωρό και ύπνος: Πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο μαζί; Οι νύχτες που το μωρό μένει ξάγρυπνο είναι οι χειρότερες για τους νέους γονείς. Είναι φυσιολογικό για τα μωρά να είναι ανήσυχα μερικές φορές το βράδυ. Ωστόσο, δε σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσει μέχρι το μωρό σας να μεγαλώσει. Πώς θα γίνει ο ύπνος του μωρού σας πιο εύκολος; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά tips.

Ανάπτυξη ενός ρυθμού- ρουτίνας

Τα νεογέννητα μωρά κοιμούνται περίπου 16 ώρες τη μέρα, αλλά όχι συνεχόμενα. Αυτό το μοτίβο μπορεί να είναι κουραστικό στην αρχή. Βέβαια, καθώς αρχίζει να μεγαλώνει το μωρό σας, θα αναπτύξει μια πιο σταθερή ρουτίνα ύπνου ανάμεσα στα γεύματα.

Ενθάρρυνση υγιεινών συνηθειών ύπνου

Τους πρώτους μήνες, ο ύπνος του μωρού σας έχει διακοπές, εξαιτίας των βραδινών γευμάτων. Όμως, δεν είναι ποτέ αρκετά νωρίς να αποκτήσει καλή ρουτίνα ύπνου.

μωρό ύπνος αγόρι

  1. Χαλαρωτική ρουτίνα ύπνου

Τα έντονα ερεθίσματα από μια ώρα και μετά, μπορούν να δυσκολέψουν τον βραδινό ύπνο του μωρού σας. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ήρεμη μουσική ή διάβασμα, θα έχουν θετικά αποτελέσματα όταν ξαπλώσει το μωρό σας. Ξεκινήστε αυτές τις δραστηριότητες πριν το μωρό σας αρχίσει να κουράζεται.

  1. Τοποθέτηση μωρού στην κούνια όσο νυστάζει

Αυτό συμβάλλει στη συνήθεια του κρεβατιού. Μην παραβλέψετε να τοποθετήσετε για ύπνο το μωρό σας ανάσκελα, αλλά και να αφαιρέσετε μαλακά αντικείμενα από την κούνια.

  1. Χρόνος χαλάρωσης για το μωρό

Το μωρό σας χρειάζεται χρόνο πριν το πάρει ο ύπνος. Το μωρό σας μπορεί να κλάψει ή να είναι ανήσυχο μέχρι να βολευτεί. Σε περίπτωση που δε σταματά το κλάμα, παρηγορήστε το και βγείτε από το δωμάτιο. Ίσως το μόνο που να χρειάζεται να είναι η παρουσία σας.

μωρό ύπνος κορίτσι

  1. Σεβασμός των προτιμήσεων του μωρού

Μπορεί το μωρό σας να είναι βραδινός τύπος. Μπορεί από την άλλη να ξυπνάει νωρίς. Για αυτό το λόγο, ίσως χρειαστεί η προσαρμογή στις φυσικές συνήθειες του μωρού σας.

  1. Ψυχραιμία

Ο ύπνος που κάνει το μωρό σας το βράδυ δεν είναι κάποιο μέτρο των ικανοτήτων σας ως γονέα. Θα σας πάρει χρόνο για να κατανοήσετε τις συνήθειες του μωρού σας και να βρείτε τους δικούς σας κώδικες επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη:

Χριστούγεννα με παιδιά 2+ ετών: 4+1 δραστηριότητες

Δώρα για μωρά: 3+1 ιδέες