Χριστούγεννα με παιδιά 2+ ετών: 4+1 δραστηριότητες

χριστούγεννα με παιδιά

Τα Χριστούγεννα, και γενικότερα η περίοδος των εορτών με τα παιδιά είναι πάντοτε λίγο πιο μαγική. Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά αγαπούν τις γιορτές όσο τίποτε άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που τους αρέσει να κάνουν δραστηριότητες και να περνούν το χρόνο τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τι θα λέγατε φέτος, να αφήσετε για λίγο τον ενήλικο εαυτό σας και να γίνετε και πάλι παιδιά; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα, μαζί με τα αγαπημένα σας μικρά πρόσωπα.

  1. Βόλτες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φόρεσε ήδη τα εορταστικά του. Καθημερινά, φιλοξενούνται πολλές και διαφορετικές εορταστικές δραστηριότητες, κατάλληλες τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους. Γιατί να μην περάσετε ένα απόγευμα σας εκεί; Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  1. Chocolate Fest- XMAS Edition

Από την παραμονή των Χριστουγέννων, έως και τη δεύτερη μέρα του νέου έτους το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι αλλάζει μορφή και υποδέχεται μια τεράστια γιορτή σοκολάτας. Εκθέτες, ζαχαροπλαστεία, μεγάλα brands, αλλά και pastry chefs ετοιμάζονται να αναδείξουν μοναδικές δημιουργίες και να δώσουν μια σοκολατένια νότα στο κλίμα των ημερών. Παράλληλα, την έκθεση συνοδεύουν και άλλα happenings με dj, παγοδρόμιο και άλλες εκπλήξεις. Εισιτήρια εδώ.

χριστούγεννα με παιδιά δέντρο

  1. Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ένα από τα πράγματα που κάνει ξεχωριστά τα Χριστούγεννα με τα παιδιά είναι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου.  Αυτή τη χρονιά δε χρειάζεται να στολίσετε μόνοι σας το δέντρο. Γιατί να μην έχετε και μερικούς βοηθούς; Τα παιδιά θα πάρουν πολύ χαρά με αυτή τη δραστηριότητα. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά ως οικογένεια, αλλά και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Εξάλλου, τα Χριστούγεννα είναι για να τα περνάει κανείς με την οικογένεια του.

  1. Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ήρθε η ώρα να γίνεται όλοι μαζί δημιουργικοί και να περάσετε ευχάριστο χρόνο στην κουζίνα. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, gingerbread cookies και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά μαζί με τους μικρούς σας βοηθούς. Δε χρειάζεται να τους δώσετε μεγάλες αρμοδιότητες. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια τους στο ζύμωμα και τον στολισμό. Τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα όταν βοηθούν. Επιπλέον, θα τους βοηθήσετε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους λίγο παραπάνω.

χριστούγεννα με παιδιά γλυκά

  1. Περάστε ένα πρωί ή μεσημέρι στο πάρκο ή το άλσος της περιοχής σας

Σε περίπτωση που το επιτρέπει και ο καιρός, μπορείτε να περάσετε ένα πρωινό ή το μεσημέρι στο πάρκο ή το άλσος της περιοχής σας. Μπορείτε ακόμη να έχετε φαγητό και σνακ μαζί σας προκειμένου να κάνετε ένα πικ νικ κοντά στη φύση. Με αυτό τον τρόπο θα σας δοθεί η ευκαιρία να αλλάξετε παραστάσεις και να περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο: Tips για να είναι άνετο

Δώρα για μωρά: 3+1 ιδέες